Veiling duivenbeelden Torhoutse kunstenaars

Patrick Demarest

20/09/2023
Actua

Naar aanleiding van de hernieuwde markt gingen  maar liefst 506 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar aan de slag, en maakten samen met 11 geëngageerde vrijwilligers, 350 duifjes in keramiek. De duifjes werden met pigmenten beschilderd, geïnspireerd op het duifje uit het Museum Torhouts Aardewerk en zijn momenteel uitgestald op tal van de terrassen en dakgoten rondom de markt. Had je graag een duifje aangekocht? Dat kan! In het weekend van de klant, op zaterdag 30 september, zullen alle duifjes die op de Markt stonden te koop worden aangeboden. Dit op de trappen aan de achterzijde van het Vrijetijdshuis op de Markt. Kostprijs van de duifjes komt op 20 euro per stuk. De verkoop start om 14 uur.

De opbrengst van de verkoop van deze duifjes gaat naar de vzw Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout.


Maar er is meer!

Ook enkele Torhoutse kunstenaars waren betrokken bij dit project. Zij kregen de mogelijkheid om porseleinen duifjes om te zetten in ware kunstwerkjes!

Echte collectorsitems dus. Ook die porseleinen duifjes worden verkocht en ook hier gaat de opbrengst naar de vzw Fonds Palliatieve Thuiszorg Torhout.

Geïnteresseerd in een porseleinen duifje?

Ga dan naar: https://www.torhout.be/welkom-kom-kom-op-onze-nieuwe-markt

waar je de lijst kan zien van de individuele duifjes en het laatst uitgebrachte bod.

Wil je zelf een bod uitbrengen? Dat kan door een mailtje te sturen naar fondspalliatievezorgtorhout@gmail.com met daarin jouw gegevens en het nummer van de duif waarop je wenst te bieden.


Het bieden wordt afgesloten op vrijdag 29 september om 12 uur. Afhalen van de duifjes gebeurt ook op zaterdag 30 september.