Verjonging bij de Nacht en Boven de Wolken

Patrick Demarest

24/01/2024
vereniging

Vzw De Nacht presenteerde op maandag 15 januari haar nieuwjaarsbrief: het meegeven van nieuwe zaken voor de Nacht 2024 en het uitreiken van een cheque van 2500 euro aan de vzw Boven de Wolken.

Voorzitter Dirk Verduyn: "Vzw De Nacht kende door coronaperikelen enkele moeilijk jaren. De 41ste Nacht van Vlaanderen in 2022 kreeg daardoor niet het verhoopte aantal deelnemers en de nodige daaraan gekoppelde inkomsten om met een gerust gemoed verder te kunnen werken.

In de aanloop naar de 42ste Nacht van Vlaanderen werd intern heel wat gewijzigd. Enkele bestuursleden haakten om diverse redenen af. Vooral het wegvallen om medische redenen van secretaris Peter Verplancke en de wijziging van wedstrijdleider waren niet eenvoudig op te vangen. Maar met de komst van Stijn Fincioen als nieuw uithangbord voor de wedstrijdlopen ter vervanging van André Mingneau, werd meteen ook een grote stap gezet in de verjonging van het bestuur.

Die verjonging was al ingezet met de komst van Pieterjan Senaeve die sinds dit jaar de nieuwe ondervoorzitter van vzw De Nacht mag genoemd worden en veel vroeger al met onze gastheer van deze nieuwjaarsbabbel: Stijn Bonny. Hij verpersoonlijkt ook de jarenlange band tussen de Nacht en het autobedrijf Renault – Decleir by Devisch. De band met de familie Decleir wordt zelfs nog uitgebreid met de komst van Céline Decleir die niet alleen symbool staat voor de verjonging in het bestuur, maar ook voor de versterking van het vrouwelijke aspect in het bestuur. Ons bestuurslid Martine Kerkhove, die instaat voor de catering, zal dus binnen het bestuur niet langer alleen ‘haar mannetje moeten staan!’"

42ste Nacht meest succesvolle ooit

"Die 42ste Nacht van Vlaanderen groeide uiteindelijk uit tot de meest succesvolle editie ooit. Op vrijdagavond werd de kaap van 7000 deelnemers doorbroken met 7150 geregistreerde deelnemers, ruim 2000 meer dan het jaar tevoren en zelfs 500 deelnemers meer dan in de topeditie van 2019. Om die massa in goede banen te leiden gaan we dit jaar één en ander bijsturen aan de startprocedure, de loop- en wandelroutes door het stadcentrum en de finish van de loopwedstrijden. Ook de aankomstplaats voor de wandelaars in zaal De Mast zal een facelift krijgen. Op onze persvoorstelling van 6 mei zullen we onze plannen tot in de kleinste details uit de doeken doen."

Inschrijvingen gestart

"Voor de 43ste Nacht van Vlaanderen zijn we op 15 januari gestart met de inschrijvingen en die lopen als een trein. Er kan vooringeschreven worden tot 31 mei en dat is noodzakelijk voor de grootste afstanden, zowel voor het lopen als het wandelen. Voor enkele onderdelen is er bovendien een gelimiteerd aantal plaatsen: 1000 voor de 100 km en 1500 voor de 42 km wandelen. Voor de kortste afstanden, waar je ook nog op 21 juni zal kunnen voor inschrijven, zagen we een explosieve groei. Als die groei zich over alle onderdelen verder zet is de kaap van 8000 deelnemers wellicht niet veraf. Alle info is terug te vinden op onze website: www.nvv.be"

Van Boven de Wolken naar Think Pink

"Tot slot willen we deze Nieuwjaars babbel ook gebruiken om een cheque van 2500 euro te overhandigen aan vzw ‘Boven de Wolken’ die onze partner voor het goede doel was in 2023.

Meteen kondigen wij ook het nieuwe goede doel voor dit jaar aan en dat is ‘Think Pink’ een welgekende organisatie die zich vooral inzet ter ondersteuning van vrouwen met borstkanker. Roze accenten zullen de komende ‘Nacht van Vlaanderen’ kleur geven en niet alleen op onze affiches! We hopen de lotgenoten van ‘Think Pink’ en hun sympathisanten massaal te mogen verwelkomen en volgend jaar ook een mooie cheque te kunnen overhandigen. Deelnemers kunnen trouwens ook hun steentje bijdragen door twee euro extra te betalen bij hun inschrijving."