Versnelde boosterprik voor leerkrachten kleuter- en lager onderwijs en kinderbegeleiders

Patrick Demarest

23/12/2021
Actua

Op woensdag 5 januari kunnen leerkrachten van het kleuter- en lager onderwijs en kinderbegeleiders langskomen voor hun boosterprik in de vaccinatiecentra van Gistel en Torhout. De bevoegde overheden beslisten recent dat leerkrachten van het kleuter- en lager onderwijs en medewerkers in de kinderopvang sneller in aanmerking kunnen komen om een boostervaccinatie tegen COVID-19 te krijgen.

 

Ben jij leerkracht in het kleuter- of lager onderwijs of werk je in een kinderopvang en woon je binnen de Eerstelijnszone Houtland en Polder (Oudenburg, Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark en Torhout)?


Dan bieden de vaccinatiecentra in Gistel en Torhout jou de mogelijkheid om op 5 januari tussen 17 en 21 uur vervroegd jouw boosterprik te krijgen.


Wat moet je hiervoor doen?

Alle leerkrachten van het kleuter- en lager onderwijs en begeleiders van de kinderopvang (gemeentelijk en privaat) moeten zich vooraf aanmelden. 




  • Hou de datum 5 januari tussen 17 en 21 uur


Wij nemen contact met jou op en vermelden dan het exacte tijdstip dat je mag langskomen.

Afhankelijk van jouw domicilieadres zal je op 5 januari ofwel naar het vaccinatiecentrum in Torhout (Bosdreef 5) kunnen komen ofwel naar het vaccinatiecentrum in Gistel (Rochesterlaan 13).

Wanneer kom je in aanmerking?


- Als je leerkracht kleuter- of lager onderwijs bent of tewerkgesteld bent in de kinderopvang (gemeentelijk en privaat).
- Als je gedomicilieerd bent in Torhout, Gistel, Kortemark, Koekelare, Oudenburg of Ichtegem.
- Als je in het bezit bent van een lerarenkaart of een attest van tewerkstelling in een kinderopvang.

Hoe gaan wij te werk?

Wij zullen de bovenstaande gegevens controleren alvorens wij jou contacteren voor een afspraak. Het heeft dus geen zin het bovenstaande formulier in te vullen als je niet aan bovenstaande criteria voldoet!

Wij werken daarbij terug volgens dalende leeftijd en postcode.

Let op! Je moet dus opgebeld worden door het callcenter of een bericht ontvangen hebben via Qvax voor je op 5 januari kan langskomen. Je kunt dus NIET zomaar langskomen, de vaccins zijn nog steeds op naam voorbehouden. 


Indien je niet gecontacteerd zou worden, raden wij je alsnog aan om jouw registratie via Qvax te behouden.


Meer info:

 

Contacteer het vaccinatiecentrum bij voorkeur via het e-mailadres vaccinatie@gistel.be of vaccinatie@torhout.be. Je kunt ook terecht in het callcenter via het nummer 050 89 36 99. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur.

Pas op, het vaccinatiecentrum en het callcenter zijn gesloten van 24 december tot en met 2 januari.