Verwendag in de bib op 5 oktober

Patrick Demarest

03/10/2024
Cultuur

In dit zachte najaar start ook voor de bibliotheek van Torhout een nieuw werkjaar op. Heel wat activiteiten en projecten gaan opnieuw van start. Op zaterdag 5 oktober van 9 tot 12 uur zet de bib zijn deuren voor je open. Er zijn leuke acties en activiteiten en alle bezoekers krijgen een drankje aangeboden.  De moeite om eens langs te komen!


Activiteiten

Samen lezen voor jong en oud

In de voormiddag wordt het startschot gegeven van De Leesjury, de vroegere Kinder- en Jeugdjury. Meer dan dertig kinderen en jongeren zullen de komende maanden in zeven leeftijdsgroepen boeken lezen en bespreken. Gwendoline, Eva, Patricia, Evelien, Nele, Kristien en Ann begeleiden onze leesbeesten bij hun zoektocht naar het mooiste boek.

Voor de kleintjes vanaf 2,5 jaar is er elke eerste zaterdag van de maand opnieuw een Voorlees- en knutseluurtje. Luister- en knutselplezier verzekerd met Bart, Lieve, Leen, Marleen, Kim, Inge, Patricia, Alaika en Marijke. De toegang is gratis. Op 5 oktober lezen Bart en Marijke voor uit het leuke prentenboek 'De beer en haar boek'.

Ook de leeskring ging terug van start. Samen rond de tafel, met Roos als moderator, boeken lezen en bespreken, met boeiende gesprekken als resultaat. Interesse? Geef je naam op in de bib.

 

Laat je verwennen door de vele acties

Ben je ouder dan 18 jaar en nog geen lid van de bib? Kom langs tijdens de verwendag en word gratis lid. Deze actie loopt van zaterdag 5 oktober tot en met zaterdag 12 oktober.

Op woensdag 9 oktober houdt men een grote cd- en boekenverkoop. Kom tussen 9 en 19 uur langs en kies uit duizenden titels. 

De bib, altijd en overal

De bibliotheek heeft voor elk wat wils. Ben je nu muziek-, film- of boekfanaat, jong of oud(er). Ontdek de online diensten of kom eens langs in de bib.

Een nieuw schooljaar

1 september zorgt altijd voor de nodige spanning. Nieuwe leesopdrachten en taken? De bib staat voor je klaar met boeken, strips, films en muziek. Of misschien kwam je al langs met de juf of meester of kan je in de klas genieten van het boekenpakket van de bib.


Spelotheek

Ben je geen fan van lezen? Dan is er ook onze spelotheek. Samen gezellig rond de tafel een gezelschapsspel spelen, thuis of op vakantie, op een koude winteravond of een regenachtige zomerdag, met het gezin of met vrienden. Ideaal voor een verjaardagspartijtje, familieweekend, communiefeest of om gewoon even uit te proberen voor je het spel zelf koopt. Sinds juli kan je met een 18+-pas ook grote spellen ontlenen voor een week.


Ook van thuis uit kan je de bib gebruiken!

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot heel wat handige diensten om van thuis uit te leren, lezen en genieten.

  • Oefen je lezen met de interactieve AVI-boekjes van Fundels: www.torhout.bibliotheek.be/fundels.
  • Vind een leuk boek om te lezen met Bieblo (6-14 jaar): bieblo.be/torhout. Of krijg elke maand boekentips (18 en ouder) die passen bij jouw leesvoorkeuren via Mijn Leestipper: www.torhout.bibliotheek.be/mijnleestipper.
  • Leen van thuis uit e-boeken bij de bib op je eigen toestel: www.torhout.bibliotheek.be/e-boeken-cloudlibrary.
  • Duik in het digitale krantenarchief en doorzoek miljoenen artikels uit kranten en tijdschriften: www.torhout.bibliotheek.be/krantenarchief

Voor wie zich niet of moeilijk kan verplaatsen is er Bib-aan-huis: wij komen langs met je favoriete boeken, cd's of films.

"Je ziet, voor jong en oud valt veel te beleven in de bib. Op 5 oktober trappen we het jaar af met de jeugdige leesjury en een gezellig voorleesuurtje voor kinderen. Kom zeker ook langs en ontdek om de verschillende spelletjes in de Spelotheek. Dank je wel aan het bib-team, de vele vrijwilligers en iedereen welkom in onze gezellige bibliotheek." zegt Lieselotte Denolf, schepen van cultuur.