Vince Geryl naar Torhout KM

Patrick Demarest

07/03/2019
sport

Torhout KM is nog volop bezig zich te redden in derde amateursklasse A maar uiteraard moet ook werk gemaakt worden van de ploeg voor volgend seizoen.

Didier Degomme neemt vanaf volgend seizoen de volledige sportieve verantwoordelijkheid op zich. Hij zal het seizoen ook voor onbepaalde duur aanvangen als hoofdtrainer en kreeg tevens de opdracht om een volwaardige sportieve cel op poten te zetten, waar hij na zijn trainerscarrière bij de club verder de leiding over zal krijgen als sportief directeur.

Didier keert zo terug naar de club waar het voor hem allemaal begon, hij nam als beloftentrainer in januari 2008 het roer over van Mario David maar kon de club niet meer behoeden van degradatie. Het jaar daarop bracht hij KMT terug naar derde klasse via winst in de eindronde op Bertrix. Vanaf dan zorgde hij ervoor dat KM met een minimum aan budget kon uitgroeien tot een stabiele derde klasser met in 2012 zelfs winst in de derde periode en een vijfde plaats in het eindklassement.

Eind januari 2013 nam hij in onderling overleg tussen Torhout 1992 KM en KRC Harelbeke afscheid van KM om bij de ratten, die hij ook een reeks hoger bracht, als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Daar zal hij nu op zijn beurt op het einde van het seizoen afscheid nemen om terug te keren naar De Velodroom.

Spits Vince Geryl

Ondertussen kunnen we u ook al een eerste inkomende transfer meegeven. Aanvaller Vince Geryl (Brugge 22/06/1989) momenteel aan de slag bij reeksgenoot KSKV Zwevezele heeft een akkoord bereikt om volgend seizoen aan de slag te gaan bij Torhout 1992 KM.

De Izegemnaar heeft al heel wat ervaring in de nationale reeksen onder andere bij KSV Diksmuide (2011), KVK Ieper dat later opging in fusieclub KVK Westhoek (2012), KMSK Deinze (2014), OMS Ingelmunster (2015) dat in 2017 fusieclub Mandel United werd en KSKV Zwevezele (2018).

Zijn jeugdopleiding kreeg hij bij KFC Varsenare (1995) waar hij al vroeg weggeplukt werd door Club Brugge KV (1997), op zijn zestiende jaar speelde hij opnieuw voor KFC Varsenare (2005) waarbij hij ook in het A-elftal debuteerde. Daarna trok hij naar 1ste provincialer KVC Wingene (2010) waarmee hij via de eindronde promoveerde naar de nationale reeksen, toch verkoos hij ervoor om bij KSV Diksmuide aan de slag te gaan in de toenmalige bevorderingsreeks.