Vishandel Vanpraet nu ook op vrijdag in Torhout!

Patrick Demarest

13/12/2016
straat/wijk winkel

Goed nieuws voor de viseters onder ons! Vishandel Vanpraet, vaste waarde op de wekelijkse woensdagmarkt, staat nu op vrijdagnamiddag ook op de parking naast het zwembad. Geef toe een betere plaats voor een viskraam kan er niet zijn…

img_1308

“Mijn grootouders André Vanpraet en Hilda Roels zijn gestart met de onderneming in de jaren 1950”, zegt Pieter Vanpraet die samen met zijn vrouw Pascale Pintelon en ouders Johan Vanpraet en Annemie Beuselinck de zaak runt. “Zij gingen toen al naar Wallonië en Brussel om vis te verkopen. Op de dagen dat ze niet naar de markt gingen, deed mijn grootmoeder, die nog wekelijks helpt op de woensdagmarkt, leurhandel in Groot-Zedelgem en delen van Torhout.”
“Tot in 1990 hadden we een viswinkel in Aartrijke maar het was te veel om beiden te combineren en we hebben toen dus maar het meest haalbare gekozen.”

img_1310

Vijf jaar Torhout!
“Wij staan volgend jaar vijf jaar op de wekelijkse markt van Torhout en om nog een betere service aan Torhout te kunnen bieden kwam daar vanaf  vrijdag 9 december ook nog de standplaats op de parking naast het zwembad bij. Vanaf 14.30 uur kunnen klanten hier verse vis – we hebben toch wel 25 verschillende soorten in ons assortiment – en allerlei huisgemaakte visbereidingen kopen.”

img_1316
“Voor de feestdagen zetten we ons beste beentje voor en bieden we verschillende feestbereidingen aan zoals koude visschotels, visfondue en visgourmet, zeevruchtenschotels...Tot en met oudejaarsavond wordt het dus vol gas geven, daarna leggen we er twee weken de riem af.”

img_1317