VK Eendracht verliest steunpilaar

Patrick Demarest

30/09/2021
vereniging

Op dinsdag 28 september overleed Rudi Bemol op 69-jarige leeftijd. Rudi was beroepshalve actief bij Belgacom. Hij was gehuwd met Linda Vandycke en ze hebben een zoon en een dochter: Francky en Sabrina.

Voetbal en vissen waren zijn passies op vlak van sport. Bij FC Torhout/VK Torhout was hij back-up voor doelman Marcel Winne en daarna was hij onder andere actief bij het Opel Team. In 1979 startte hij samen met Rik Desmet, Luc Blieck en Patrick Defloo VK Eendracht Torhout op. Dat is een amateurvoetbalploeg die nu in tweede Amateursport Brugge speelt en die de Memorial Georges Verplancke organiseert. Hij was er jarenlang trainer, bestuurslid, materiaalmeester, duiveltje-doet-al...ervaren gids en steunpilaar. Ook tijdens het tornooi was hij er altijd. Geen moeite was hem te veel. De laatste 2 jaar moest hij zijn ploeg door de algemene coronapandemie en  zijn ziekte loslaten.

(Rudy, staande 2de van links, met 'zijn' Eendracht op de Memorial Georges Verplancke in augustus 2019)

Rudy was rustig en alert maar blij als er succes was. Als een echte visser.

Langs deze weg betoont Torhoutvandaag zijn medeleven aan familie, vrienden en iedereen die Rudy een warm hart toedraagt.