VKT Torhout verkoopt pralines, porto, cava en pineau

Patrick Demarest

15/11/2020
sport vereniging

Volleybal Kollektief Torhout is een van die verenigingen die al heel haar bestaan de tering naar de nering zet. Maar zelfs in deze coronatijden is dat geen garantie op een rustig bestaan...Er vielen en vallen immers zoveel activiteiten weg die geld genereren dat een financieel evenwicht vinden en houden geen sinecure is. Gelukkig komt er nu ook in Torhout een afhaalpunt voor verenigingen zodat een aantal acties toch nog kunnen worden georganiseerd. VKT verkoopt alvast pralines, porto, cava en pineau de charentes. Wij vroegen aan voorzitter Paul Vanthournout hoe het VKT de coronacrisis doormaakt?

(Links Herman Vandepoele en naast hem voorzitter Paul Vanthournout aan het scorebord in tijden dat er nog vrijuit mocht gespeeld worden met publiek.)

Paul Vanthournout: "Alles ligt nu stil maar gelukkig mogen de U13 vanaf maandag opnieuw trainen. Sportclubs konden dat aanvragen aan het lokaal bestuur dat daarover moest beslissen."

"Maar onze trainsters hadden voor iedere jeugdploeg werklijsten en files opgemaakt met oefeningen en aanbevelingen, net als een training. Bovendien kruidden ze het geheel ook met de nodige uitdagingen."

"Bij de seniorenploegen kregen alle speelsters richtlijnen om de conditie te onderhouden en dergelijke meer. De dames moeten het uiteraard wel zelf op hun eentje doen."

Sportief

"Op sportief vlak hopen we dat we vanaf 15 december opnieuw kunnen beginnen met trainen. Wat de competitie betreft, vervallen alle matchen die niet werden gespeeld. En men start met de terugronde...begin januari. Als dat lukt. Stijgen en dalen wordt dan beslist in de tweede ronde. Dat kan natuurlijk alleen als er voldoende wedstrijden worden gespeeld. Ik hoop dat uit de grond van mijn hart want dames drie staan zeer goed geklasseerd..."

Financiƫle acties

"Financieel is het overleven! Het is immers moeilijk om acties te ontplooien. Gelukkig gaan we nu toch, dankzij de stad die een afhaalpunt voorziet, pralines, porto, cava en pineau de charentes kunnen verkopen. Voor de rest hebben we al heel wat inkomsten gederfd: de barwerking staat op nul, het fin de saison feest werd uitgesteld en dat is toch altijd goed voor 300 mensen, het openingsfeest bij het begin van het seizoen verdween ook net zoals de grootoudersnamiddag... Kortom...er is niet veel binnengekomen."
"En ook het hele clubgebeuren is uiteraard versteend als je zolang stil ligt. Nefast voor de sfeer in een club. Daar moeten we realistisch in zijn. We gaan dus moeten kijken waar we uitkomen."