Vooruit Torhout nam deel aan de 'World Cleanup Day'

Patrick Demarest

18/09/2021
vereniging

Zwerfafval is een doorn in het oog van heel wat mensen. Het is slecht voor het milieu en de natuur, het ontsiert onze buurt en waterlopen, het heeft vaak zware gevolgen voor onze dieren en zorgt voor heel wat ergernis. Daarom nam Vooruit Torhout op 18 september deel aan de ‘World Cleanup Day’. In meer dan 150 landen werd door miljoenen mensen zwerfvuil opgeruimd.

(Klaar om te vertrekken)

Ine Debruyne: "Willen we de wereld opruimen, dan beginnen we toch best voor de eigen voordeur. Ook in Torhout is zwerfaval nog steeds een probleem. Nochtans is de slordige burger gewaarschuwd; sinds 1 juli 2021 kan je in onze stad een fikse GAS-boete krijgen voor het achterlaten van zwerfvuil of sluikstorten. Eerder dit jaar trad Torhout ook formeel toe tot de Statiegeldalliantie, die Vlaanderen er toe aanzet om  statiegeld in te voeren op plastic flessen en drankblikjes."

"Om zwerfafval écht uit het straatbeeld te bannen, rekenen we vooral op een mentaliteitswijziging bij  de vervuilers.  Sensibiliseringsacties zoals die van ‘de mooimakers’ blijven dan ook echt belangrijk. Tegelijk kunnen we in Torhout ook rekenen op de inspanningen van verschillende zwerfvuilpeters- en meters, die meer dan het goede voorbeeld geven."

"Ook met Vooruit willen we ons steentje bijdragen en nemen we de handschoen op tegen zwerfafval."