Vooruit Torhout: van jong tot oud

Patrick Demarest

28/06/2024
vereniging

Vooruit Torhout staat in de startblokken. Met de groep van 27 kandidaten zijn ze helemaal klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen! Een diverse groep van jong tot oud.


Voorzitter Vanessa Jodts: "Met veel trots stellen we onze enthousiaste ploeg voor. We kunnen rekenen op heel wat ervaring, want alle huidige gemeenteraadsleden en leden van het BSCD zijn opnieuw kandidaat. De lijst wordt getrokken door onze schepen Ine Debruyne en geduwd door Rik Hoste. Daarnaast kiezen we ook voor vernieuwing, de helft van onze mensen staat voor het eerst op een politieke lijst."

Onze kandidaten hebben voelsprieten in heel Torhout. Ze zijn actief in het verenigingsleven, vrijwilligerswerk, horeca en in de sociale sector. Naast een vertegenwoordiging vanuit de mutualiteit Solidaris, zijn ook heel wat van onze mensen syndicaal actief bij het ABVV en scoorden ze reeds bij de voorbije sociale verkiezingen. Dat geeft onze lijst een extra rode toets.

Opvallend is dat naast jonge en middeljonge kandidaten, er ook plaats is voor enkele frisse 70'ers. Lijstduwer Rik Hoste: "Bijna een kwart van de Torhoutse bevolking is ouder dan 65, iets minder dan de helft ouder dan 50. We vinden het heel belangrijk dat ook die mensen worden vertegenwoordigd en hun stem wordt gehoord." Jongerenkandidaat Tijs Deheegher krijgt dan weer versterking van Kobe (19) en Maïthe (18), die met een jeugdige kijk ook hun generatie willen vertegenwoordigen in de lokale politiek.

Lijsttrekker Ine Debruyne: "Met deze groep trekken we met een stevig engagement naar de Torhoutse kiezer. We zijn tevreden over wat we de voorbije legislatuur vanuit de meerderheid hebben kunnen betekenen voor de Torhoutenaar. Er werd geïnvesteerd in een nieuwe stadskern en er werden belangrijke strategische sites aangekocht die belangrijk zijn voor de toekomst van onze stad. Minstens even belangrijk: er werd met een sterk sociaal beleid ook geïnvesteerd in mensen. Ons werk is echter nog lang niet klaar. We hebben de uitgesproken ambitie om met Vooruit te groeien en onze koers verder te zetten. De inzet van onze ploeg is een warm en levend Torhout, een stad waar iedere Torhoutenaar zich goed, veilig en thuis voelt."

De volledige kandidatenlijst vindt u hieronder.

  1. Ine Debruyne
  2. Nick Mouton
  3. Vanessa Jodts
  4. Eddy Denolf
  5. Tijs Deheeger
  6. Sonia Nuytemans
  7. Geert Deseure
  8. Cindy Lemaire
  9. Baukje Wassenaar
  10. Wim Verschelde
  11. Sarah Verbeke
  12. Kobe Verhelst
  13. Maïthe Derynck
  14. Nancy Rombaux
  15. Patrick Monstrey
  16. Glenn Hoste
  17. Sofie Compernolle
  18. Dominik Vanhooren
  19. Jonas Jaques
  20. Claire Steen
  21. Eddy Vanhoek
  22. Sandy Stevens
  23. Daniël Jodts
  24. Caroline Crombez
  25. Marc Hallemeersch
  26. Chantal Baert
  27. Rik Hoste