Vooruit Torhout zamelt boekentassen in

Patrick Demarest

11/08/2021
Onderwijs

Na de inzameling van de winterjasjes en kinderkledij vorige winter, organiseert Vooruit Torhout nu een inzamelactie voor kleutertasjes, boekentassen en rugzakken. Die vindt plaats op vrijdag 13, zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 augustus. 

(Ines Debruyne en voorzitter Femke Verhoye.)

"Omdat op 1 september 2021 alle kinderen met een leuke boekentas naar school zouden kunnen, zamelen wij (tweedehands) boekentasjes in. Zo proberen we te zorgen voor een fijne schoolstart voor alle Torhoutse kinderen en geven we een tweede leven aan boekentassen."

“Met onze inzamelacties willen we ook aandacht vestigen op de problematiek van kinderarmoede, want in België leeft meer dan één kind op zes onder de armoededrempel. In Torhout zitten we onder dit gemiddelde, maar uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt toch dat in 2020 15,4% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Torhout opgroeit in een kansarm gezin. Samen met het voltallig stadsbestuur is voor ons de strijd tegen armoede dan ook een absolute prioriteit”, stelt Vooruit-gemeenteraadslid Ine Debruyne.

Kwetsbare gezinnen en kinderen een duwtje in de rug geven.

“Voor heel wat ouders komen er op het einde van de zomervakantie en het begin van het schooljaar weer een aantal schoolkosten aan. Voor het ene gezin zijn die al wat gemakkelijker te dragen dan voor het andere. Met de inzamelactie van schooltassen willen we kwetsbare gezinnen een duwtje in de rug geven”, aldus Vooruit-gemeenteraadslid Nick Mouton. “Via Facebook lanceren we met Vooruit Torhout een oproep om boekentassen te schenken. Hiervoor worden verschillende momenten en locaties bij Vooruit bestuursleden ingepland.”

"Torhout is een warme en solidaire stad; dat bleek duidelijk tijdens onze inzamelactie van de kinderjasjes."

“We hopen op een even groot succes als bij de inzamelactie van de winterjasjes. Het was toen al heel duidelijk dat er in Torhout heel wat solidariteit leeft onder de inwoners. We hebben toen alle kledij en jasjes aan het CAW geschonken dat er zeer tevreden mee was. Dat gaan we nu opnieuw doen. Gezinnen die het financieel moeilijk hebben kunnen zich ook aanmelden via torhout@vooruit.be. We kijken dan samen met hen naar een leuk, passend exemplaar”, aldus Femke Verhoye, voorzitter Vooruit Torhout. “We roepen dan ook heel graag onze inwoners op om nette, degelijke kleutertasjes, boekentassen en rugzakken voor onze kleuters, kinderen en jongeren te doneren. Zo kunnen we er mee voor zorgen dat het voor de Torhoutse kinderen een fijne, fiere eerste schooldag wordt.”

5 inzamelmomenten

Wie zijn boekentas of rugzak een tweede leven wil geven, kan terecht op een van de 5 inzamelmomenten:

· Vrij 13/8, tussen 16 en 18 uur, Consciencestraat 38, Wijnendale bij Jonas Jacques

· za 14/8, tussen 10 en 12 uur, Oostendestraat 250 bij Nick & Iftara

· za 14/8, tussen 10 en 12 uur, Rozenplein 8 bij Frank Verhoye

· zo 15/8, tussen 14 en 16 uur, Sint-Rembertlaan 9 bij Femke

· ma 16/8, tussen 16 en 18 uur, Aartrijkestraat 165 bij Ine


"Als geen enkel van deze momenten past, mag je ze ook komen afgeven in Rozenplein 8. We komen ze ook graag ophalen en je kan dit laten weten aan Vooruit Torhout via 0485 94 39 99.

Op 17 augustus naar CAW

Op dinsdag 17 augustus worden de boekentassen en rugzakken naar het CAW gebracht. U kan hen contacteren op het nummer 050 21 25 22 voor een afspraak om langs te gaan. Uiteraard benadrukken we bij deze nog eens graag dat gezinnen met financiële problemen ook steeds bij het Sociaal Huis en het CAW terecht kunnen, waar gekeken wordt hoe zij op diverse vlakken geholpen kunnen worden.

Meer info over CAW televestiaire en waaraan zij nog nood aan hebben: https://www.caw.be/locaties/televestiaire-torhout-houtland/