Voorverkoop Land of Love start op 8 februari

Patrick Demarest

07/02/2023
muziek

Na 5 heel succesvolle edities van het muziekfestival Land of Love in Torhout maken de organisatoren bekend dat ze het festival blijven uitbreiden. Komende zomer zal de 6de editie van Land of Love terug plaatsvinden op de terreinen langs de Steenveldstraat en dit op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus. De organisatie hoopt voor de 6de maal op rij het bordje uitverkocht te kunnen plaatsen aan het festival. Er komen twee podia op vrijdag, er is opnieuw camping en...de voorverkoop start op 8 februari om 18 uur.

Vorig jaar scheerde het festival hoge toppen met een record aantal bezoekers en een uitverkochte editie. Zo’n 2000 bezoekers op vrijdag en 8000 op zaterdag straalden onder de zomerzon op zwoele beats. Het team is erg gedreven om het festival verder uit te breiden en de lat opnieuw hoger te leggen.

2 podia op Vrijdag

In het laatste weekend van Augustus gaan de poorten van het festival opnieuw op vrijdag open. Op vrijdag 25 augustus vindt een beperktere festivaldag plaats, naar aanloop van de eigenlijke festivaldag op zaterdag 26 augustus. Hierbij zal de grote retro tent met een capaciteit van 2000 personen opnieuw omgetoverd worden tot een heuse danstempel met de beste retro-dj’s.  Nieuw dit jaar is een 2de podium op vrijdag. Wat er precies zal gebeuren op die tweede stage blijft nog even nog achter gesloten deuren.

Opnieuw Camping

Gezien het vlotte verloop van de camping vorig jaar zal dit jaar opnieuw een camping voorzien worden. Ook deze keer is ‘The Backyard’, zoals de camping officieel heet, beperkt qua capaciteit. Wees er dus snel bij! Vanaf vrijdag 16 tot zondag 12 uur zullen mensen met een campingticket kunnen verblijven op een boogscheut van de festivalweide. Campingtickets zullen 22 euro kosten voor het hele weekend. Op zaterdagochtend is er op de weide de mogelijkheid om ontbijt op te halen tegen democratische prijzen, en er worden weer verschillende extra’s voorzien om het leven op de camping nog iets aangenamer te maken.

Voorverkoop vanaf 8 februari om 18 uur

Frederick Muys: "De prijzen voor de verschillende ticketprijzen verlopen dit jaar volgens ‘waves’. Dat wil zeggen dat, wie zijn kaartjes eerder koopt, veel minder betaalt dan een late beslisser. Starten doen we een week in ‘early bird’prijs, waarbij een zaterdagticket 52 euro kost en een combiticket 72 euro.  De week erna komt er 5 euro bij, om later nog twee keer eenzelfde prijsstijging te ondergaan. De gemiddelde prijs voor een ticket blijft dus, ondanks stijging in zowat alle productiekosten, zeer aantrekkelijk en concurrentieel. De prijs voor de pre-party staat vast op 25 euro. Vast staat dat de bezoekers terug waar voor hun geld krijgen: de organisatie investeert dit jaar fors in comfort, nieuwe aankleding en veiligheid."

Stages

"Qua podia blijven we bij 5 stages. De “Water”-stage wordt dit jaar omgedoopt tot een heuse feesttent. De Retro, Rock en Hardstyle tenten blijven en krijgen allemaal extra capaciteit. Over de Main Stage kan de organisatie nu al zeggen dat het opnieuw een pareltje wordt."

Medewerkers gezocht

"Om af te sluiten: niets minder belangrijk natuurlijk dan een goeie crew van medewerkers. De organisatie kan intussen op een trouwe schare aan terugkomers rekenen, maar uitbreiden betekent natuurlijk ook dat er steeds meer mensen nodig zijn om alles draaiende te houden.

Voor de komende editie kunnen medewerkers zich dus opnieuw inschrijven. Dit kan vanaf vanaf ongeveer midden februari via de link www.landoflove.be/medewerkers. De precieze datum wordt ruim op voorhand aangekondigd via de bekende kanalen."