Met Origin'O op expeditie Natuurpunt

Patrick Demarest

03/04/2019
Natuur

Vrijwilligers Casper Thorrez, Mathias Thorrez, Suzan Vercaemer, Guy Thorrez, Veerle Callebert en Valérie Hauspie gaan op Expeditie Natuurpunt. Op 22 en 23 juni varen ze in kano’s 65 km van Lummen naar Mechelen. Om te kunnen starten moet minstens 1500€ ingezameld worden dat aan Natuurpunt Torhout geschonken wordt om Groenhovebos verder uit te bouwen. Daar doen ze allerlei acties en activiteiten voor.

 

Natuurpunt Torhout beheert meerdere percelen bos in Groenhove. De vrijwilligers proberen er een natuur-rijkere plek van te maken door sierplanten te verwijderen en zo plaats te maken voor wilde inheemse bosplanten die er echt thuis horen.

Ze beheren ook het heideveldje van de stad Torhout en bestrijden er adelaarsvarens, Amerikaanse vogelkersen en berken zodat de heide meer licht en ruimte krijgt. Ze zijn ook eigenaar geworden van heel wat (soms illegale) weekendhuisjes die één per één opgeruimd worden. De prikkeldraden worden weggehaald zodat het bos toegankelijk wordt voor natuurliefhebbers, wandelaars en lopers!

Verspreid deze informatie over Expeditie Natuurpunt en over wat Natuurpunt Torhout in Groenhove doet. Maak er een foto, filmpje, vlog, een spreekbeurt in klas… van en stuur het naar torhout@origino.be. Na de Expeditie  wordt één inzending uitgeloot die Pluisje, de mascotte van de expeditie,  wint.

Je kan de expeditie ook steunen door een gift te doen via  https://expeditie.natuurpunt.be/project/16890. Je ontvangt een fiscaal attest voor een gift vanaf 40 euro.

Volg deze actie op de website https://expeditie.natuurpunt.be/project/16890 of op www.facebook.com/Expeditie-Natuurpunt-2019-Team-OriginO