Vrouw & Maatschappij vraagt aandacht voor partnergeweld

Patrick Demarest

20/11/2020
Actua vereniging

Vrouw & Maatschappij, CD&V politica Torhout, vraagt aandacht voor alle vormen van partnergeweld.


Delphine Levrouw: "Vandaag dragen we een wit lintje. Daarmee vragen we aandacht voor alle vormen van partnergeweld. Het is belangrijk dat we allen dit thema uit de geheimhouding houden want te veel mensen zijn hier slachtoffer van. Op Vlaams niveau vragen we werk te maken van een gecoördineerd beleid.
Lokaal vroegen we onze burgemeester om binnen de lokale diensten de voelsprieten voor dit thema scherp te houden. Lokaal staan we dicht bij de mensen en kunnen we ondersteunen waar nodig. Niemand verdient het immers slachtoffer te worden van geweld."

SPOT DE SCHOEN
Op 20 november duiken in Vlaanderen plots 150 crime-scenes op in het straatbeeld, voorzien van vrouwenschoenen (en ook hier en daar mannenschoenen!). Ze visualiseren op pakkende wijze de 150 slachtoffers van potentieel dodelijk partnergeweld, die in 2018 in België door de parketten werden geregistreerd. Vrouw & Maatschappij-CD&V politica nodigt op de 20ste editie van haar Wittelintjesactie de toeschouwer uit om even stil te staan bij dat hoge cijfer en om zich bewust te worden van het feit dat we allemaal – autoriteiten én burgers - kunnen helpen om dat cijfer naar beneden te krijgen.