Vzw Spi'riet trotseert corona lockdown

Patrick Demarest

14/11/2020
vereniging

Vzw Spi’riet is een Torhoutse vereniging, die tal van verschillende muziekstijlen samenbrengt op een podium. En daarvan gaat een deel van de opbrengst naar goede doelen.

Evelyne Vergote: "Sinds mei 2015 organiseren wij een jaarlijks muziekevenement met lokale groepen waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Met de opbrengst van Spi’riet Presents, want zo heet ons muziekevenement, steunen we projecten zoals vzw Oranje (Zedelgem), Tordale (Torhout), Het fonds van kansarmoede (Go! Eureka) en Zonnehart (Aartrijke). Vzw Spi’riet bestaat uit Kris Vergote, Rosa Lansens, Evelyne Vergote en Stijn Crevits. Daarnaast zijn er enkele trouwe medewerkers die ons helpen bij alle voorbereidingen van ons jaarlijks muziekevenement."

En hoe overleven jullie de coronaperiode?

Evelyne Vergote: "Financieel is het geen grote ramp, net omdat onze fantastische sponsors niet hebben afgehaakt bij de annulering van ons evenement en ook de muziekgroepen vragen geen schadevergoeding. Allen bedankt daarvoor! De enige kosten die we hebben zijn de materiële kosten."

Hoofdsponsors: 4D Trans, Deswaef, Leen Tanghe-Argenta, ING, Ecovolution, VernoScientific