Waarom moet een carwash dicht?

Patrick Demarest

04/11/2020
Bedrijf

Harde nieuwe coronaregels en daarbij moeten keuzes worden gemaakt. Begrijpelijk. Dat een carwash moet sluiten, is dat misschien minder. Op basis van besmettingsgevaar zal het niet zijn dus zal het te maken hebben met het onderscheid essentieel en niet-essentieel. 

Joost Vanhaerents van Bling King had het er even moeilijk mee: "Maandagmorgen mochten we volgens de krant de carwash nog open doen. Om 13.30 uur kwam dan toch het nieuws dat we verplicht dienen te sluiten. Met spijt in het hart sluiten we opnieuw voor onbepaalde tijd onze deuren, in de hoop dat deze crisis snel definitief voorbij is. Het is heel jammer dat de overheid bij het sluiten van bepaalde sectoren geen rekening houdt met het besmettingsrisico."

In een carwash als de Bling King blijft iedereen in de cocon van zijn eigen wagen. Betalen gebeurt contactloos. Ook in de stofzuigzone kan men de afstand bewaren. Op verschillende plaatsen kan men de handen ontsmetten.... Het mag niet zijn..... Laat ons nu vooral solidair zijn ! Ons hart is nu met allen die getroffen werden door Corona en allen die die dit virus moeten bestrijden."