Warme maaltijden op kerst- en oudejaarsavond

Patrick Demarest

24/12/2020
Actua

Een hemels initiatief kwam er van Vincent en Xavier Goethals, ondernemersfamilies, Kiwanis, De Klapdeur en vier restaurants. Zowel op kerstavond als op oudejaarsavond worden bij minderbedeelden maaltijden aan huis geleverd. Op kerstavond was dat alvast goed voor 44 volwassenen en 36 kinderen.

(V.l.n.r.: Jaak Ameel (De Klapdeur), Vincent Goethals en Xavier Goethals (Topglass) en Geert Swaenepoel (Xclusive Bike/Kiwanis)

Het initiatief vloeide eigenlijk voort uit het hobbykok zijn van Vincent Goethals, eigenaar van Topglass. Zo speelde hij met de idee om te koken voor minderbedeelden..."Maar in de praktijk bleek dat niet haalbaar", zeggen Vincent en zoon Xavier. "We namen contact op met Joost Vanhaerents en Peter Lavens van Kiwanis en zo ging de bal aan het rollen. Uiteindelijk steunden een achttal ondernemersfamilies het initiatief waardoor we over een budget van 8000 euro beschikten, werkten vier restaurants mee en hadden we met Welzijnsschakel De Klapdeur een partner die weet waar de armoede gelokaliseerd is."
En zo trokken Kiwanis, De Klapdeur en Vincent en Xavier Goethals deze avond de baan op met maaltijden. Dankzij Chocolatier Dumon was daar ook nog een zakje chocolade bij.
Een warm gebaar in koude tijden!