Warme William komt naar Torhout

Patrick Demarest

25/06/2024
Actua

Een warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend, een ouder, een leerkracht. Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Ook in onze stad spot je vanaf 28 juni de blauwe beer Warme William, het boegbeeld van de campagne van het Fonds GavoorGeluk. Het Lokaal Bestuur Torhout wil met deze campagne kinderen en jongeren aanzetten om met elkaar te praten en te luisteren naar elkaar.

 

(Foto PZOLV)

De helft van de jongeren geeft aan dat ze zich de afgelopen 2 weken niet goed in hun vel hebben gevoeld. 1 op de 5 jongeren geeft aan zich algemeen niet goed in hun vel te voelen. Onderzoek toont aan dat praten helpt om je weer beter te voelen. Voor velen is het echter zeer moeilijk om te praten als je je eenzaam, angstig of verdrietig voelt. Daar wil Warme William iets aan doen.

Wie is Warme William?

Een Warme William is iemand die echt naar je luistert, iemand die je uitnodigt te vertellen wat er scheelt. Voel jij je niet goed in je vel? Weet dat het oké is om even niet oké te zijn. Ga op zoek naar jouw Warme William en deel je verhaal. De warme William-campagne van het Fonds GavoorGeluk moedigt dit aan en heeft als slogan: “Zit je met iets, praat erover”.

Voel jij je wel goed in je vel? Weet dan dat niet iedereen zijn verhaal durft of kan delen met vrienden of familie. Neem daarom zelf de stap en start het gesprek. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar het is helemaal niet erg als je niet weet wat je moet zeggen. Gewoon luisteren is vaak al genoeg. Word Warme William. Luister écht.

Lokaal bestuur Torhout doet mee met de Warme William campagne

De blauwe beer is de mascotte van de Warme William campagne. Vanaf eind juni is de Warme William-zitbank op verschillende plaatsen in onze stad terug te vinden. "Met deze bank wil het Lokaal Bestuur Torhout zoveel mogelijk kinderen en jongeren aanmoedigen om een Warme William te zijn voor elkaar. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen een Warme William nodig heeft", aldus schepen van Volksgezondheid Annick Vanderspurt.

De bank wordt eind juni opgesteld op het speelplein de Warande en zal daarna op verschillende locaties worden ingezet. Tijdens vakantieperiodes zal de bank terug te vinden zijn op publieke plaatsen, zoals de sportdienst, de kinderboerderij, de bibliotheek… Tijdens het schooljaar rolt men de Warme William campagne ook uit in de scholen in Torhout. De intergemeentelijke preventiemedewerker, Charlotte Hoeman, ondersteunt de verschillende diensten en de scholen met de introductie van Warme William door middel van promotiemateriaal en tips en tricks.