Wat als Tomorrowland op de dag van Land of Love valt?

Patrick Demarest

20/03/2021
muziek

Het dancefestival bij uitstek, Tomorrowland, besliste om het festival te verplaatsen naar 27-29 augustus en 3 tot 5 september. Land of Love in Torhout vindt plaats op 27 en 28 augustus. Wat denkt organisator Frederick Muys daarover?

"Wij denken niet dat Tomorrowland in volle sterkte op die nieuwe datum zal mogen doorgaan. Zoals het nu allemaal evolueert, vrezen we opnieuw het ergste. Het zou dus kunnen dat de overheid, net als vorig jaar, opnieuw festivals verbiedt deze zomer. Niemand weet dat echter, niemand kan dat voorspellen. Er komt natuurlijk een moment dat wij als organisator zelf een beslissing zullen moeten nemen. Voorlopig is het afwachten."

"Als festivals mogen doorgaan dan is het nog geen drama dat Tomorrowland en wij op dezelfde datum vallen. Iedereen zal weer willen fuiven en Tomorrowland zit aan de andere kant van het land..."

10.000 bezoekers?

"Wij mikken dit jaar in principe op een tweedaagse met camping zodat we in plaats van 7500 bezoekers, 10.000 gasten kunnen ontvangen. Ik denk echter dat we dat gaan mogen vergeten in deze barre coronatijden."