Wat met de carnavalstoet?

Patrick Demarest

21/01/2022
Actua

De carnavalstoet in Torhout staat gepland op zondag 13 maart, de tweede zondag van maart dus. Het parcours en het draaiboek liggen vast. Burgemeester Kristof Audenaert zou zeer graag hebben dat die doorgaat maar...er zijn wel enkele maars bij!

(In 2020 kon de carnavalstoet nog net doorgaan.)

Geen prinsenverkiezing

Burgemeester Audenaert: "Er zijn 2 grote onbekenden! Veel is afhankelijk van wat de federale regering beslist. Als we moeten werken met een Covid Save Ticket en met in- en uitgangen dan zal dat onmogelijk zijn. Op een dergelijk parcours is het onmogelijk om alles af te zetten!"

"We hebben ook minimum 20 wagens nodig. Die moesten we, heel wat verenigingen hebben op dit moment andere katten te geselen, vooral zoeken in Knokke en Blankenberge. Knokke, Blankenberge en Torhout zijn trouwens de enige steden in de regio die hun carnavalstoet nog niet annuleerden. Carnavalgroepen zijn bereid om te investeren in een wagen voor die drie carnavalstoeten maar dat betekent ook dat wij ons lot aan elkaar verbinden. En als er een stoet wegvalt dan gaan die groepen wellicht beslissen om geen wagen te maken. En dan komen wij niet aan voldoende wagens."

"Er zijn dus twee grote onbekenden nog."

(Alvast geen prinsenverkiezingen)

"Er worden alvast geen prinsenverkiezingen georganiseerd. Dat moet binnen gebeuren en dat kan niet gezien de coronacijfers."