Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter

Patrick Demarest

21/11/2020
Actua

Van maandag 23 tot en met zondag 29 november 2020 zetten we met z’n allen de afvalophalers en de parkwachters op de recyclageparken in de bloemetjes! Zij pikken je afval op voor je deur en doen dat niet één keer per jaar, maar élke week. Op de recyclageparken helpen de parkwachters je graag met het correct sorteren.

 

Dat verdient respect!

 

De afvalophalers en parkwachters bedanken doe je nog het best door je afval correct aan te bieden, maar je kan ook een (krijt)tekening maken of een tekening inkleuren, een leuke strik aan of rond je afvalzak bevestigen, er een mooie boodschap op schrijven of ze trakteren op een dikke duim en een glimlach.

Zie je je ophalers zelden, maar wil je ze toch graag bedanken? Of zit je met een vraag? Dan kan je dit doen via www.mirom.be/bedankt. MIROM bezorgt je boodschap dan met plezier aan de ophalers en recyclageparkwachters, of geven jou een antwoord.

 Neem deel met je school en win een VIP-bezoek van de vuilniswagen

Ook scholen kunnen hun respect tonen met een leuke krijttekening of -boodschap. Bovendien worden er uit de scholen die deelnemen, 5 scholen uitgeloot die na de Week van de Afvalophaler een VIP-bezoek van de vuilniswagen krijgen. Met demonstratie, tekst en uitleg en natuurlijk volledig coronaproof!

Je school inschrijven kan via www.mirom.be/de-vuilniswagen-jouw-klas.

 

Win je eigen vuilniswagen!

 

Maak een tekening of je kan ook deze tekening inkleuren. Hang ze op aan jouw raam of afvalzak tijdens de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter, van maandag 23 t.e.m. zondag 29 november 2020.

Neem een foto van jouw tekening aan je raam of afvalzak en deel die op Facebook of Instagram met hashtags #propertorhout en #HouHetNet en wie weet maak jij kans op dit fantastisch Sinterklaascadeau. Deelnemen kan tot en met maandag 30 november 2020.

"De medewerkers van ons team Proper Torhout verdienen meer dan ooit ons respect en onze dankbaarheid. Tijdens de coronaperiode worden we geconfronteerd met heel wat meer afval en is het alle hens aan dek om bijvoorbeeld de vuilnisbakjes in onze vele parken en bossen elke dag opnieuw te ledigen. Jammer genoeg vinden we ook weer meer zwerfvuil langs de straten. Zij blijven zich elke dag inzetten om onze stad netjes en proper te houden! Jij kan hen helpen door jouw afval bij te houden, goed te sorteren en jouw afval correct aan te bieden. Wij zijn jou er dankbaar voor", zegt schepen van leefmilieu, Elsie Desmet.