Week van de bij van 28 mei tot en met 4 juni

Patrick Demarest

24/05/2023
Actua

Van zondag 28 mei tot en met zondag 4 juni is het opnieuw de Week van de Bij. In heel wat Vlaamse steden en gemeenten staat de bij centraal. Ook in Torhout lanceert men heel wat nieuwigheden rond de bij, zoals een bijenburcht, een bijenfietstocht en Ruig Torhout.

 

Op vrijdag 26 mei om 16.15 uur opent men de bijenburcht aan 't Hoge Water. Iedereen is welkom! Heb je vragen? We geven je graag een woordje uitleg. We openen die namiddag ook Ruig Torhout, een bijenvriendelijke biotoop, in het park.

Bijenfietsroute

Ben je liever sportief bezig? Dan brengt onze nieuwe bijenfietsroute je onder andere langs bovenstaande locaties. De fietsroute is 26 km en volledig bewegwijzerd. Haal je gratis plannetje af in het Vrijetijdshuis (Markt 1). Onderweg los je enkele vraagjes op en test je je kennis over de bij

Tip! Fiets de tocht op zondag 28 mei en breng ondertussen een bezoek aan Feest in 't Groen, van 14 tot 18 uur op het Don Boscoplein. Om 16 uur vindt de officiƫle opening van het vernieuwde plein plaats.

Er is een fietsenparking voorzien aan het Don Boscoplein. Vergeet zeker niet jouw pakje bloemenmengselzaadjes af te halen aan de stand van de bijenwerkgroep.

Wie alle vragen oplost en zijn formulier indient op Feest in 't Groen, in het Vrijetijdshuis of in het stadskantoor kan op het einde van het seizoen nog meedingen naar een prachtige, bijvriendelijke prijs. Voor elke deelnemer is er sowieso een spannende verrassing van zandbijenfee Andrena.

Imker

Op woensdag 31 mei neemt stadsimker Johan je mee in de boeiende wereld van de bijen tijdens een unieke rondleiding. Je gaat onder andere naar het dak van het Stadskantoor waar bijtjes in hun bijenkast vertoeven. Er is een rondleiding voorzien om 14 uur en om 15 uur. Beide rondleidingen zijn identiek. Inschrijven is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar vrijetijdshuis@torhout.be of te bellen naar 050 22 07 70.