Week van de Fair Trade in Wereldwinkel

Patrick Demarest

05/10/2020
winkel

Tijdens de Week van de Fair Trade (7 t.e.m. 17 oktober) pakt Oxfam-Wereldwinkel Torhout  uit met een campagne vol promoties en strijden ze voor een eerlijke en duurzame chocoladesector met mensenrechten en milieu in de hoofdrol. 

Bij Oxfam-Wereldwinkels vind je het grootste assortiment fairtradeproducten in ons land. De promoties moeten een nog breder publiek laten kennismaken met het uitgebreide assortiment.

Marc Van Daele, coördinator Oxfam Wereldwinkel Torhout: "In de chocoladesector zijn te lage prijzen bittere ernst. Door de lage prijzen kunnen de meeste cacaoboeren zelfs niet voorzien in de meest essentiële uitgaven, zoals voedsel en huisvesting. Daarom zijn eerlijke prijzen een kwestie van mensenrechten en roept Oxfam alle chocoladebedrijven op om hun verantwoordelijkheid te nemen."

Nog hogere prijzen … voor de boer

Oxfam roept niet alleen, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen.

Marc Van Daele: “We gingen met boeren in Ivoorkust een partnerschap aan, waarbij Oxfam de prijs voor cacao verder opdrijft en de boeren zich engageren om op een duurzame manier te telen. In het resultaat kan je je tanden zetten. Met een Bite to Fight-reep weet je dat de cacaoboer een eerlijk prijs krijgt en de ondersteuning krijgt om op een duurzame manier te produceren. Tegelijk ondersteun je de strijd om de volledige chocoladesector te veranderen en eerlijke prijzen te garanderen aan alle boeren.”

Zeg het met een cartoon

Om de campagne te ondersteunen werkt Oxfam samen met 4 illustratoren en cartoonisten.
Niet nu Laura, Lectrr, Chrostin en MAT zorgen elk voor een cartoon.
De cartoons zijn te zien in de Oxfam-Wereldwinkel Torhout en op de website.

Beleef de Week van de Fair Trade in de Wereldwinkel van Torhout

In de Oxfam-Wereldwinkel Torhout, in de Hofstraat 9, kunnen klanten volledig corona-proof hun favoriete Oxfam-producten in promotie inslaan en hun favoriete cartoon kiezen. Van elke cartoon kunnen tien gesigneerde exemplaren gewonnen worden tijdens de Week van de Fair Trade.
De Oxfam-Wereldwinkel Torhout is open op maandag 16-18 uur; woensdag 9-12 uur en 14-18 uur; vrijdag en zaterdag 10-12 uur en 14-18 uur.