Week van de kinderopvang

Patrick Demarest

09/10/2023
Actua

Naar aanleiding van de Week van de Kinderopvang bedankt Lokaal Bestuur Torhout alle medewerkers van de Torhoutse kinderopvanginitiatieven met een bezoekje en een attentie. Als Faire gemeente kozen ze voor een fairtrade-attentie. 

 

Van 9 tot 15 oktober vieren we Week van de Kinderopvang. Dan worden alle medewerkers van de kinderopvang in de kijker gezet. Samen maken zij het verschil in het leven van zoveel kinderen en ouders. Dagelijks vertrouwen mensen hen hun meest kostbare bezit toe en maken ze deel uit van de eerste belangrijke fase in het leven van een kind. Dat verdient een applaus!


Fairtrade-attentie voor alle opvanginitiatieven

Torhout is 28 onthaalouders, kinderdagverblijven en initiatieven buitenschoolse kinderopvang rijk. Samen goed voor 116 medewerkers die iedere dag het beste van zichzelf geven. Het Lokaal Bestuur Torhout en het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) bedanken alle kinderbegeleiders en onthaalouders binnen de Torhoutse kinderopvang met een kleine attentie. Als Faire Gemeente kozen ze dit jaar voor een lekker fairtradepakketje van Oxfam Wereldwinkel. Annick Vanderspurt (Schepen van Kinderopvang), Melissa Craeynest (medewerker Lokaal Loket Kinderopvang) en Adel Vandenbussche (projectmedewerker Sociaal Huis) bezoeken alle kinderopvanginitiatieven en overhandigen de attentie.

Netwerkavond op 11 oktober

Op woensdag 11 oktober zijn alle kinderopvangmedewerkers welkom in Bar Provisoir voor een netwerkavond. Dit is een ideale gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega's, terug te blikken op het voorbije jaar en samen vooruit te kijken en plannen te maken voor de toekomst.


"Met het thema van de Week van de Kinderopvang 'Bedankt sterkmakers' willen we elke medewerker van de kinderopvang in Torhout laten schitteren. Voor deze machtige vrouwen en mannen is geen taak te veel of geen klus te groot om elk kinderhart te doen smelten. Van creatieve duizendpoot die in een handomdraai de speelhoek in een nieuw thema giet, van sympathieke en goedlachse verschijning die elk kind de warmste zorgen biedt, tot de handigste harry die elke ochtend iedereen met de grootste glimlach verwelkomt. Stuk voor stuk zetten ze zich met hart en ziel in om elk kind een fijne opvangtijd te bezorgen. We richten die week dan ook de spotlights op hen om hen de erkenning te geven die ze verdienen voor het fantastische werk dat ze leveren", zegt schepen van kinderopvang Annick Vanderspurt.

De stad roept (groot)ouders en kinderen op om alle medewerkers van de kinderopvang te verrassen met een complimentenkaartje of een woordje van dank.