Week van de Mobiliteit van 16 tot en met 22 september

Patrick Demarest

15/09/2022
Actua

Van 16 tot en met 22 september vindt de week van de Mobiliteit plaats. Ook in Torhout zal dat niet onopgemerkt voorbij gaan.

Het lokaal bestuur zet zijn beste beentje voor tijdens de Week van de Mobiliteit. Zo organiseren ze sensibiliseringsacties in onze fietsstraten, een gratis fietslabelactie en zetten ze de nieuwe mobiliteitsprojecten, deelfietsen en -wagens in de kijker. Tot slot maakt het lokaal bestuur dit jaar, samen met de Torhoutenaars, een fietsbeleidsplan op.

Sensibiliseringsacties in fietsstraten

Om de weggebruikers bewust te maken van de voordelen en regels die er gelden in de fietsstraten organiseert het lokaal bestuur, samen met de politie, de scholen en de Fietsersbond enkele sensibiliseringsacties.


Op volgende momenten en locaties vindt er een actie plaats:


  • Dinsdag 20 september (8 tot 8.40 uur): fietsstraat Revinzestraat.
  • Woensdag 21 september (8 tot 8.40 uur): fietszone Spinneschoolstraat / fietsstraat Beerstraat / fietsstraat Papebrugstraat.
  • Donderdag 22 september (8 tot 8.40 uur): fietsstraat Zwevezelestraat.


Naast deze sensibiliseringsacties gaat de politie ook actief optreden tegen overtredingen in fietsstraten.


Krijg dagelijks een mobiliteitstip via de Facebookpagina 'Torhout - levende stad'

Het Lokaal Bestuur Torhout investeerde de voorbije jaren in nieuwe mobiliteitsprojecten en zette ook heel sterk in op deelmobiliteit. Op de Facebookpagina van Torhout wordt er tijdens de Week van de Mobiliteit elke dag een mobiliteitsitem toegelicht. Zo leer je meer over de nieuwe projecten en de deelwagens en -fietsen. Maar je maakt ook kans om leuke prijzen te winnen of je gratis in te schrijven of gebruik te maken van die deelvoertuigen.

Vul de enquête voor het fietsbeleidsplan in en win een mooie prijs!

Samen met de burgers wil het Lokaal Bestuur Torhout dit jaar een fietsbeleidsplan opstellen met als doel meer en veilig fietsen in onze stad. In die enquête kan je zelf voorstellen doen, routes uittekenen en knelpunten of goede voorbeelden in Torhout aanduiden. Iedereen die de enquête volledig invult, maakt kans op mooie prijzen zoals Torhoutbonnen, fietsgadgets en -accessoires.


Meer informatie over het fietsbeleidsplan en de enquête vind je hier.  


"Tijdens de Week van de Mobiliteit gaan we er weer met z'n allen een ferme lap op geven! Misschien is deze week wel hét moment om eens duurzame vervoermiddelen uit te testen. Waarom niet een van onze elektrische deelfietsen? Na jouw rit kan je meteen onze enquête 'Torhout op de fiets' invullen waarmee je kans maakt op een prachtige prijs! Doen, want ook jouw mening telt", zegt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit.