Werken rotonde N32 – N35 starten op 26 april

Patrick Demarest

22/04/2021
Actua

Op maandag 26 april start een nieuwe fase in de riolerings- en wegeniswerken in de Brugsebaan (N32) in Lichtervelde. De aannemer werkt van dan af op de rotonde N32 – N35 (fase 6).

De rotonde wordt omgevormd tot een kruispunt met verkeerslichten. Deze werken zullen bij goede weersomstandigheden 2 maanden duren. Bij slecht weer duurt het langer.


Tijdens deze werken wordt de N35 in de richting van de E403 volledig afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer dat van de E403 naar Kortemark moet, dient om te rijden langs afrit Roeselare (afrit 8) en vervolgens de R32 en de N32.


Verkeerssituatie van 26 april tot 6 mei

Van 26 april tot 6 mei blijft op de Brugsebaan (N32) richting Torhout het éénrichtingsverkeer gelden. Dit van net voorbij de rotonde met de N35 tot de spoorwegbrug. Het verkeer richting Torhout rijdt er op de vernieuwde toplaag asfalt. De andere helft van de rijweg (richting Roeselare) is terug afgesloten omdat er een nieuwe toplaag asfalt wordt aangelegd.

Het verkeer van Roeselare naar Kortemark en omgekeerd verloopt via tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt
N32 – N35.

Het eenrichtingsverkeer in de Bollestraat blijft behouden. Verkeer dat vanuit de Kortemarkstraat naar de E403 wil, dient richting Torhout te rijden. De Lerberghevoetweg wordt terug een doodlopende straat.

Verkeerssituatie vanaf 7 mei

Op vrijdag 7 mei wordt de Brugsebaan (N32) tussen de spoorwegbrug en het kruispunt
N32 – N35 in beide richtingen opengesteld voor alle verkeer. Vanaf dan is er terug verkeer mogelijk tussen het centrum van Lichtervelde en Torhout, en dit in beide richtingen.

Verkeer dat van Torhout naar Kortemark wil rijden (of omgekeerd) kan rechts de Kortemarkstraat nemen. Deze zal de N35 tijdelijk verbinden met de N32.

Verkeer dat vanuit Torhout of Kortemark naar Roeselare wil, rijdt via tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt N32 – N35. Het verkeer zal hier beurtelings kunnen passeren.


Omleiding voor fietsers

Ook voor fietsers wordt in de verschillende richtingen een omleiding voorzien.

Bedrijven tussen de werkzone en de spoorweg

Vanaf 26 april gaat het kruispunt Brugsebaan – Kortemarkstraat ook terug open voor vrachtwagens. Deze kunnen dan opnieuw via de N32 naar de bedrijven. Vrachtverkeer dat de industriezone Mortelput wil verlaten, rijdt via het kruispunt Kortemarkstraat verplicht richting Torhout. Vrachtverkeer dat meteen naar de E403 moet, kan langs de Bollestraat waar eenrichtingsverkeer wordt ingesteld van de Kortemarkstraat naar de N35.