White Star wint Memorial

Patrick Demarest

27/08/2019
sport

White Star Torhout heeft opnieuw de Memorial Georges Verplancke gewonnen. Dit na een finale die slechts een winnaar kende na verlengingen...

White Star-Houtland 6-4 nv

TG Houtland

Onder een loden zon werd het een finale vol suspens, onverwachte tussenstanden en onverwachte terugkeermomenten. Van meet af aan werd er mooi en academisch precies voetbal op de mat getoond. Zoals gebruikelijk begon Houtland snel, het speelde zonder schroom. Het tempo lag hoog, met veel ééntijdsvoetbal, opbouwend van achteruit en snel inspelen op de vrije man. Beide teams toonden wat ze in hun mars hebben. Zonder veldoverwicht te verwerven, toonde Houtland meer drang naar voor. WS van zijn kant zag hun aanvallende bedoelingen stranden op de groene afweer. Na een foute ingreep in de 16 verwierf Houtland een strafschop, die werd genadeloos benut, 0-1. WS wilde iets aan die achterstand doen maar niks baatte. Er werd van weerszijden voetbal van de bovenste plank geserveerd, de kijkers waren de winnaars. Naar de rust toe klom Houtland op een 0-2 voorsprong, zou WS dan toch te kloppen zijn? Na de pauze kwam het antwoord al snel. Ineen mum van tijd stond het 2-2. WS vond zijn goede flow, Houtland verloor de pedalen en hapte naar adem. De hitte speelde haar rol. WS ging op zijn elan door en bracht de tussenstand zelfs op 4-2. Het hek was van de dam. Met uitgekookt spel namen ze de match in handen, men dacht dat de debatten konden gesloten worden. WS  ging wel nog op zoek naar meerdere treffers, tevergeefs, Houtland kon de schade beperken. Meer zelfs, op een uitval tekenden ze onverwachts de 4-3 aan en brachten aldus de spanning terug. Houtland vond nu zijn tweede adem en zette aan voor een slotoffensief. Het perste er alles nog eens uit en werd daarvoor beloond in de ultieme seconden. Een hoekschop werd snoeihard door de opgerukte doelman ingekopt, gered door zijn vis-a-vis, die ook de rebound afweerde maar geen verhaal had op de derde poging, 4-4 en wat een slot. Op naar verlengingen aldus. Daarin scoorde WS tweemaal in de eerste 10 minuten, 6-4, en beslechtte daarmee het pleit. De resterende tijd zaten alle tenoren op hun tandvlees en werd die open en wisselende finale uitgewandeld.

White Star Torhout

scoorden : Houtland :Wijckstandt 2 en Verschaeve en Delie, White Star : Soete, Vandelanotte, Van Loo, Vanacker en 2x Eeckloo.

Houtland begon wel met een nederlaag maar daarna begon het motortje te draaien. Ze brachten mooi voetbal en tonen dat ze klaar zijn voor de kompetitie. Ze bezweken vandaag door personeelsgebrek en eindigen op een mooie 2de plaats.

White Star, de gedoodverfde favoriet, maakte zijn naam waar, won al hun wedstrijden. Ze scoorden 26 goals, meest van allen. Door hun groot ledenaantal zetten ze altijd een heel bekwame ploeg op het veld, vol routine en kunde. Proficiat met de eindzege.

beste doelman : Mathias Vanraepenbusch (Houtland)

topscorer : Davy Taveirne met 7 goals (DDT)

fair-play : Eendracht     en de zuipbeker : het daarin onoverwinnelijke Ter Mote

 

Ter Mote-Eendracht 3-1

Ter Mote heeft verdiend de 3de plaats in de wacht gesleept. De troostfinale begon met een reuzenkans voor Eendracht, het leer werd echter van nabij overgetrapt. De twee teams wilden er het beste van maken om een fraai kijkstuk aan te bieden, en dit vertaalde zich in het verloop. Beide elftallen hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht, het balletje ging lekker rond en er werd verzorgd gecombineerd. De snelheid van uitvoering was niet min, er werd van achteruit opgebouwd, maar tot uitgesproken kansen leidde dit echter niet. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, vond het geroutineerde Ter Mote meer en meer zijn ritme. Ze duwden het gaspedaal wat dieper en er kwam meer dreiging in de paarse achterhoede. Enkele gevaarlijke afstandsschoten zoefden naast of over. Zou ET dit kunnen aanhouden? De organisator werd teruggeduwd, kon zich meer en meer slechts verhelpen met lange ballen om een aanvaller te pogen bereiken. Maar het elftal hield stand, en met een blanco-score werden de broodnodige verfrissingen opgezocht.

Na de pauze nam Ter Mote het initiatief in handen, om dit niet meer weg te geven. Hun middenveld was nu heer en meester, ook de afvallende ballen kwamen telkens in het bezit van de Ruddervoordenaars. ET moest naar adem happen en bijwijlen alle hens aan dek roepen om bressen te dichten. Maar het bleef taai en weerbaar, wat TM ook probeerde. Ter Mote bleef geduldig op zoek gaan naar de opening, verloor geen energie met dribbels maar liet integendeel het balletje van voet naar voet gaan. De openingstreffer viel eerder onverwachts daar een schot vanop afstand hoog en diep in de netten plofte, 1-0. Eendracht had niet direct een antwoord klaar, Ter Mote duwde het pedaal nog wat dieper en alras stond de 2-0 op het bord. Er werd nu nog slechts op één helft gespeeld, maar zo kon Vandaele op de proppen komen. Hij begon aan een ongelooflijke rush, snelde iedereen, doelman incluis, lichtvoetig voorbij en tekende de aansluiter aan, 2-1. Een sprankeltje hoop, maar die werd al vlug teniet gedaan toen Ter Mote de 3-1 wist te scoren. Het pleit was beslecht, TM had de controle en speelde de resterende tijd met de vingers in de neus uit. Goals : Vanbelleghem, Van Oost en Vanacker.

Eendracht speelde een matige voorronde waarin ze hun enige zege behaalden, maar niet verloren. Ze bouwden mee aan de meest sensationele wedstrijd van het tornooi, de 8-5 tegen White Star, maar waren vandaag een maatje te klein tegen een sterk en routinerijk Ter Mote.

Ter Mote begon met twee ruime zeges, verrastte met hun fraai voetbal maar faalden in de halve finale in een wedstrijd die ze niet hoefden te verliezen.Ze scoorden 17 maal, toonden dit jaar veel goeds en eindigen verdiend 3de.

Don Bosco-Postboys 2-0

Het duel om niet op de laatste plaats te eindigen, werd simpel gewonnen door Don Bosco. Al ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op en neer, toch was het al duidelijk dat Don Bosco meer voetballend vermogen in zijn rangen had. De acteurs gaven het beste van zichzelf, vochten talloze duels uit maar hadden moeite om de doelmannen voor problemen te stellen. Beide elftallen speelden met een positieve vibe en zochten elk op hun beurt de aanval op. Het zat erin dat wie eerst zou scoren, daarmee een ferme optie op de zege zou verkrijgen. En dit deden de wijkjongens, 1-0. Naarmate het duel vorderde, nam het technisch sterkere middenveld van Don Bosco de teugels meer en meer in handen, en daar hadden de Postboys niet zo direct een antwoord op. Toen de tweede treffer viel, was de winnaar quasi zeker gekend. Don Bosco’s defensie gaf niks meer weg, Postboys was niet in staat om terug te slaan. Het duel kabbelde naar zijn eind, en met die 2-0 zege bepaalden de nieuwkomers het pleit. Goals : Lein en Lefevere.

Postboys, dat slechts 5 keer de weg naar de netten vond, behaalde slechts één puntje en moet ergo vrede nemen met de laatste plaats. Het team is nog duidelijk in rodage, mede door de vele personeelswisselingen. Het speelde een eerder gelaten tornooi.

Don Bosco eindigt op plaats 7. De neofiet startte barslecht, herpakte zich en groeide iedere match meer in het tornooi. Eens compleet lieten ze bijwijlen mooie dingen zien. Ze hadden wel pech bij de loting, maar toonden zich een dikke aanwinst voor de Memorial.

DDT-Rozeveld 3-1

Met een overtuigende zege nam DDT de 5de plaats in beslag. De Veldegemnaars schoten het best uit de startblokken en kwamen alras op voorsprong. Edoch, de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en alles was weer te herdoen. DDT zocht zich al kort combinerend een weg naar het doel, etaleerde hun techniek, maar ook Rozeveld deed zijn duit in het zakje in die aangename match. De strijd werd grotendeels geleverd op de middenstrook, er waren weinig hete momenten in de zone van de waarheid. Toch kon DDT met een 2-1 voorsprong de rust ingaan. Na de pauze consolideerde DDT autoritair die voorsprong, terwijl Rozeveld er alles aan deed om terug op gelijke hoogte te komen. Het was telkens net niet, doelman Vanacker stond pal. DDT was baas van het gebeuren, en nette dan ook logischerwijs de treffer die zekerheid bood, 3-1. De wedstrijd was gespeeld, de terechte winnaar bekend. Freewheelend speelden ze verder naar het eindsignaal. Goals Rozeveld : Vandenbussche, DDT : Taveirne, Lybeer en Vanhove.

Rozeveld bekleedt plaats 6. Het begon voortvarend met 4 op 6 en fraai voetbal, maar werd daarna wisselvallig. Er zat meer in, mits wat meer scoringsvermogen. Maar onthouden we vooral het beter en verzorgder voetbal dat ze dit jaar op de mat neerlegden.

DDT strandt op plaats 5. Het startte slecht, had eveneens geen leuke loting, maar eindigde heel sterk, getuige om. de 7-2 tegen Postboys. Eens zowat compleet is dit eigenlijk een team voor de top 4. Het scoorde 16 goals, had de topschutter in huis. Kreeg er echter, mede door die mindere start, ook 15 in hun mandje.

Zie meer: [wppa type="slide" album="1310"][/wppa]

(c) Apriotief
bigpic
Foto 1 van 21
bigpic
Foto 2 van 21
bigpic
Foto 3 van 21
bigpic
Foto 4 van 21
bigpic
Foto 5 van 21
bigpic
Foto 6 van 21
bigpic
Foto 7 van 21
bigpic
Foto 8 van 21
bigpic
Foto 9 van 21
bigpic
Foto 10 van 21
bigpic
Foto 11 van 21
bigpic
Foto 12 van 21
bigpic
Foto 13 van 21
bigpic
Foto 14 van 21
bigpic
Foto 15 van 21
bigpic
Foto 16 van 21
bigpic
Foto 17 van 21
bigpic
Foto 18 van 21
bigpic
Foto 19 van 21
bigpic
Foto 20 van 21
bigpic
Foto 21 van 21
Foto 1 van 21
Foto 2 van 21
Foto 3 van 21
Foto 4 van 21
Foto 5 van 21
Foto 6 van 21
Foto 7 van 21
Foto 8 van 21
Foto 9 van 21
Foto 10 van 21
Foto 11 van 21
Foto 12 van 21
Foto 13 van 21
Foto 14 van 21
Foto 15 van 21
Foto 16 van 21
Foto 17 van 21
Foto 18 van 21
Foto 19 van 21
Foto 20 van 21
Foto 21 van 21