Wie helpt mee met huiswerkbegeleiding?

Patrick Demarest

04/09/2024
Actua

Na een opnieuw succesvolle editie van Zomerlezen start men op 7 september met huiswerkbegeleiding. Het project Huiswerkbegeleiding werd ondertussen een vzw en men is  dringend op zoek naar vrijwilligers.


Het project Huiswerkbegeleiding is in de herfst van 2021 gestart door de samenwerking van Rebelle Torhout en Hart Boven Hard Torhout. Beide  verenigingen zetten in op het scheppen van banden en het versterken van mensen. Ondertussen is Huiswerkbegeleiding zodanig gegroeid dat zij klaar is om op eigen benen te staan en het schooljaar 2024 een VZW-statuut heeft. In het bestuur zitten Iftara Mohammad, Katrijn Vangrysperre, Fjilka Lescrauwaet, Baukje Wassenaar en Nick Mouton.


Iftara: "We proberen in alle bescheidenheid zoveel mogelijk kinderen, vanaf de derde kleuterklas tot en met het  zesde leerjaar een duwtje in de rug te geven. Hierdoor willen we  betere kansen creëren voor kinderen wiens ouders om gelijk welke reden, niet kunnen helpen bij het  huiswerk. 

Huiswerkbegeleiding is geen bijles. We helpen de kinderen zoals we ons eigen kind of kleinkind zouden helpen. Een mogelijk verschil dat opgemerkt kan worden is dat de kinderen van de VZW HWB Torhout zeer gemotiveerd zijn. We streven naar een 1 op 1 begeleiding. Een belangrijk aspect is luidop lezen."

Start op 7 september

"De kinderen worden doorgestuurd via de scholen, de brugfiguren en de Katrol. Zowel bij het gezin van het kind al bij de vrijwilliger doen we een intakegesprek."

"De huiswerkbegeleiding start op 7 september  en duurt tot en met juni.

Ze wordt gegeven in De Bib op de volgende dagen en uren:

dinsdagen van 16.30 tot 17.30 uur, woensdagen van 14.30 tot 15.30 uur en en de zaterdagen van 10 tot 11 uur. "

Vrijwilligers gezocht!

"We zijn nog maar september en hebben al een wachtlijst van 7 kinderen. De nood is dus hoog!

Dus een shout out naar mensen die  een hart voor kinderen hebben, discreet kunnen zijn,  een positieve ingesteldheid én (engelen)geduld hebben.

Je kan je ook aanmelden om enkel als leesvrijwilliger mee te werken.

Contacteer ons op info@huiswerktorhout.be