Wie wordt Dagelijkse Kok van Torhout?

Patrick Demarest

26/05/2025
Actua

Audrey Bogaert en Anthony Descheemaecker werden weerhouden om met hun gerecht mee te dingen naar Dagelijkse Kok van Torhout.

Wie wint krijgt de Oscar van Torhout, een plekje als dagschotel in Delhaize Torhout en een bon van 100 euro voor Oscar producten. Stemmen kan je door naar de facebookpagina van AD Delhaize Torhout en fb-pagina van Torhoutvandaag te gaan en het gerecht van je voorkeur te liken. Het gerecht dat op fb AD Delhaize en Torhoutvandaag samen meest likes haalt, is de winnaar.

Stemmen kan tot en met 2 juni.


Orloff met Thourouts Koasje en archiduc saus (Anthony Descheemaecker)


Kalfsgebraad rose bakken

Laten afkoelen 

Machinaal snijden met een vleesmachine

Stapelen met telkens sneetje Thourouts Koasje (eender welke soort) en ham tussen

Overgieten met archiduc saus, eventueel  lepetje Wostijn mostaard toevoegen

In hete lucht oven 20 minuten met alluminium erover

Opdienen met puree en wortels en erwtjes


Vegetarische paella (Audrey Bogaert)

250gr risottorijst (bvb. arborio)

1 ui

2 teentjes look

2 paprika’s

15-20 kerstomaatjes

200gr diepvrieserwtjes

1 tl kurkuma

1 tl paprikapoeder

½ tl gemalen komijn

½ tl cayennepeper of rode peper

1 blokje groentebouillon

100gr cashewnoten

Bereiding

Snij de ui, paprika en tomaatjes in kleine stukjes. Hak de cashewnoten grof. Snij de look fijn of leg klaar in de lookpers.

Doe olie of bakboter in een hapjespan en bak de ui en paprika aan. Voeg de tomaatjes, look en kruiden toe, bak even mee en doe er de rijst bij. Wanneer de rijst glazig is, voeg water toe tot alles onder staat en laat sudderen. Regelmatig roeren, blijf water toevoegen tot de rijst zacht is (ong. 20-25 minuten). Voeg enkele minuutjes voor het einde de erwtjes en cashewnoten toe. Dien onmiddellijk op.

Winnaar wordt bekend gemaakt op 5 juni.