Wilfried Vierstraete is 'De Koarle'

Patrick Demarest

29/05/2021
sport

Jaarlijks zet de sportraad graag de sportlaureaten in de bloemetjes en kennen ze 'De Koarle' toe aan iemand die veel betekent of betekend heeft voor de sport in Torhout. Dit jaar gaat de aandacht specifiek naar de coronahelden van de sportclubs.

 (Wilfried Vierstraete staat in het midden van een delegatie van de sportdienst en de sportraad als Koarle en coronaheld met links van hem coronaheld Dennis Deblaere en rechts coronaheld Bart Schepens.)

"Dit jaar waren we genoodzaakt om de jaarlijkse verkiezing van de sportlaureaten coronaproof te organiseren. Dit leek ons geen eenvoudige piste. Daarom hebben we na overleg met de Raad van Sportambassadeurs gekozen om dit jaar de coronahelden van de sportclubs in de kijker te plaatsen en op zoek te gaan naar de Koarle van Torhout.", zegt de voorzitter van de sportraad Patrick Bostoen.

  • De Koarle - de trofee voor iemand die zich een carrière lang uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport, over clubgrenzen heen.
    De Koarle gaat dit jaar naar Wilfried Vierstraete, pionier en secretaris van de Road Runners (loopclub). 
    Wilfried is ook coronaheld.


  • In heel wat clubs is er wel iemand te vinden die zich in deze tijden van corona uitzonderlijk heeft ingezet om ondanks alle maatregelen, de club draaiende te houden, trainingen aan te passen, digitale trainingen te organiseren, contact te houden met de leden, kortom de Sportclubheld van uw vereniging wil men in de bloemetjes zetten (de coronaheld). Clubs konden zelf hun nominaties doorsturen.
    Naast Wilfried Vierstraete zijn ook Bart Schepens ( Torrac) en Dennis Deblaere (Rembert Heren volleybal)  coronahelden.