Winterhappening met een vleugje Kunst(endag) voor kinderen

Patrick Demarest

03/11/2021
Cultuur

Op zaterdag 20 en zondag 21 november is er in Torhout heel wat te beleven! Tijdens de Winterhappening zetten niet alleen de winkels hun deuren open maar is er ook de Kunstendag voor kinderen in cc de Brouckere.

Winkel- en belevingsplezier in de binnenstad


In het centrum van de stad vindt de Winterhappening plaats.

De winkels zetten hun deuren open voor winkelplezier en beleving. Er zijn kleine optredens en animatie en de horecazaken staan klaar met een drankje en een hapje om het shopplezier te vergroten.

Burgemeester Kristof Audenaert: "Tijdens het weekend van 20 en 21 november sla je twee vliegen in één klap in het stadscentrum. Beleef winters winkelplezier bij onze handels- en horecazaken en geniet op zondagmiddag van het kunstenaanbod voor kinderen in het Cultuurcentrum. "

Het centrum van de stad is ook tijdens de wegenwerken bereikbaar. Parkeren kan op centrumparking Hofstraat, de parking aan het station en aan het zwembad.

Meer info vind je op www.torhout.be/winterhappening.

 

Kunstendag voor Kinderen in Cultuurcentrum de Brouckere


Op zondag kan je naast winkelplezier ook volop kunst en cultuur beleven met de kinderen.

In de Brouckere kan je terecht voor een namiddag boordevol workshops, speelinstallaties, doe-activiteiten en voorstellingen. Hiervoor werkt het cultuurcentrum samen met de partners van de Gezinsbond, de Bibliotheek en Kunstacademie Torhout.

FroeFroe bijvoorbeeld brengt een prachtige 8+- voorstelling in een tent over de oorlog. Een cross-over van poppen, acteurs, multimedia en livemuziek.

Zannemie en de Bende zijn warm omarmd in kindermuziekland. Ze nemen je mee op muzikale roadtrip, met gloednieuwe muziek, zottigheden en verfrissende mini-verhalen voor 3+.

"Heel wat Vlaamse steden en gemeenten bruisen op 21 november! Want dan gaat voor de 10de  keer Kunstendag voor Kinderen door. Ook in Torhout zet het Cultuurcentrum de Brouckere die dag zijn deuren open, speciaal voor gezinnen met kinderen. We maken er uiteraard een leuk cultuurfeest van.  Loop gewoon langs in het Cultuurcentrum voor een gratis workshop en pik meteen voor 5 euro ook een te gekke voorstelling mee", aldus schepen voor cultuur Lieselotte Denolf.

Programma

 Workshops en doe-activiteiten (13.30 - 17.00 uur, gratis)

 Speelinstallatie: Eiland Amadeo - Amadeo Kollectif

  • Workshop magazinebuttons maken
  • Tekendate
  • LEGO ROCKS! (Gezinsbond)
  • Voorlezen (Bibliotheek)
  • Workshop leven onder de grond (Kunstacademie Torhout)

Voorstellingen (5 euro)

 

  • Puree kan je hier niet eten - Zannemie en de Bende (3+), muziek, 15 - 16 uur
  • De Soldaat - FroeFroe (8+), figurentheater, 14 - 14.45 uur en 16.15 - 17 uur

Meer info: www.ccdebrouckere.be.