Wissel werken op kruispunt Industrielaan

Patrick Demarest

21/09/2021
Actua

Afgelopen maanden werden de grootste rioleringswerken langs de Noordlaan afgewerkt. De laatste weken werd vooral op de bovenbouw ingezet: het nieuwe straatbeeld van de Noordlaan met hoofdweg en ventweg krijgt zijn finale vorm. In de nacht van 23 op 24 september wordt de noordzijde van de Noordlaan opengesteld voor het verkeer en schuift de werf door naar de zuidzijde van de Noordlaan ter hoogte van de sportvelden tussen Aartrijkestraat t.e.m. het kruispunt met de Industrielaan. In kader van de wekelijkse woensdagmarkt die vanaf 22 september in de Industrielaan doorgaat, wordt deze kant vanaf dinsdag 21 september dicht gezet.

 

De werken aan de noordzijde van de Noordlaan tussen de Aartrijkestraat en Bruggestraat worden volop afgewerkt. Volgende week is er terug een belangrijke wissel van de werfzone voorzien.


Hoe ziet de planning eruit?


  • In de nacht van 23 op 24 september wordt de noordzijde van de Noordlaan opengesteld voor het verkeer en schuift de werf door naar de zuidzijde van de Noordlaan ter hoogte van de sportvelden tussen Aartrijkestraat t.e.m. het kruispunt met de Industrielaan.
  • Er blijven 2 rijrichtingen beschikbaar voor doorgaand verkeer op de Noordlaan.
  • In kader van de wekelijkse woensdagmarkt die vanaf 22 september in de Industrielaan doorgaat, wordt deze kant vanaf dinsdag 21 september dicht gezet.

Kruispunt Noordlaan - Industrielaan vanaf 24 september:

 

  • Op het kruispunt met de Industrielaan komende vanuit Aartrijke zal je rechts uit kunnen uitrijden op de Noordlaan, komende vanuit Brugge zal je rechts kunnen inrijden vanop de Noordlaan in de Industrielaan.
  • Er is geen doorgang van fietsers en voetgangers mogelijk op dit kruispunt. Gelieve de beveiligde oversteek aan de Aartrijkestraat te gebruiken.

 

Kruispunt Noordlaan - Aartrijkestraat vanaf vrijdag 24 september:

 

  • Op het kruispunt met de Aartrijkestraat zal het verkeer komende van Aartrijke de Noordlaan enkel kunnen dwarsen. Gemotoriseerd verkeer op de Noordlaan, komende van Brugge, kan de Aartrijkestraat, richting Aartrijke, niet inslaan.
  • De afslagbewegingen aan de zijde van het centrum blijven zoals ze vandaag zijn: uit het centrum kan je rechtdoor naar Aartrijke of sla je rechtsaf naar Brugge.
  • Komende uit de richting Roeselare kun je rechtdoor richting Brugge, of rechts afslaan richting centrum.
  • De afslag vanuit richting Roeselare naar de Aartrijkestraat richting Aartrijke is niet toegestaan.
  • De afslag vanuit richting Brugge naar de Aartrijkestraat richting centrum is niet toegestaan.
  • De werflichten blijven voor de aansturing nog even behouden tot de definitieve locatie voor de palen beschikbaar zijn.
  • De nieuwe, beveiligde oversteek voor fietsers ter hoogte van de Aartrijkestraat blijft behouden.


Bereikbaarheid bedrijven

  • Alle bedrijven aan de noordzijde zijn terug bereikbaar via de definitieve opritten.
  • De bedrijven in de Industrielaan aan de zijde van het centrum zijn te bereiken via de Bruggestraat en rotonde Industrielaan.


Afwerking Noordlaan


Na afwerking van deze fase volgt nog 1 belangrijke rioolverbinding ter hoogte van de Bruggestraat ten noorden van de rotonde. Deze werken staan gepland in februari-maart 2022.

Ook ter hoogte van de kruispunten Aartrijkestraat en Industrielaan zullen de tijdelijke verhardingen - die het steeds mogelijk maakten om doorgaand verkeer in 2 richtingen aan te houden - nog weggewerkt worden en kunnen alle rijrichtingen voor auto's en fietsers in gebruik genomen worden.


Schepen Hans Blomme: "Tijdens de werken was een vlotte doorgang van het verkeer en de bereikbaarheid van de bedrijven, de sleutel in het opmaken van de planning. De grootste hinder voor de bedrijven langs de Noordlaan is nu voorbij en we zetten volop in op de totale afwerking van dit project."


De timing van de werken kan wijzigen door het slechte weer en door technische problemen op de werf. De laatste info kan je steeds terugvinden op www.torhout.be/wegenwerken.