Woensdagmarkt verhuist vanaf 22 september naar Industrielaan

Patrick Demarest

14/09/2021
winkel

Daar de werken op de Markt in de kader van de stadskernvernieuwing starten vanaf 20 september, beslisten het marktcomité en het Lokaal Bestuur Torhout om de woensdagmarkt tijdelijk naar de Industrielaan en de parking De Mast te verhuizen. Dit vanaf 22 september 2021 tot half juli 2022. Daarna keren de marktkramers terug naar de vernieuwde Markt.

 (De tweeling horeca-woensdagmarkt wordt opnieuw even gescheiden.)

Schepen Joost Cuvelier: "We kiezen voor een compacte markt met een eenduidige communicatie naar de burger toe. Voor een periode van 10 maanden zullen meer dan 80 kramen hun opstelling vinden op de nieuwe locatie."

De stadskernvernieuwing in Torhout geraakt op volle snelheid. Waar we in 2018 via een participatietraject gestart zijn met een ontwerp van een levendig stadsplein, zijn we nu op het moment gekomen dat de werken op de Markt effectief starten.

Vanaf maandag 20 september nemen archeologen en enkele werfploegen van de nutsmaatschappijen de Markt in. We blikken samen met u vooruit naar de komende 10 maanden.

Ook de hoofdaannemer Persyn werkt zijn planning zoals voorzien af in de Kortemarkstraat en vanaf deze week ook in de Rijselstraat.

Torhout zet zich al jarenlang als marktstad op de kaart. De woensdagmarkt telt meer dan 80 kramen. Tijdens de werken in de stadskern zou de woensdagmarkt normaal eerst zone per zone verhuizen naar de zijstraten Ravenhofstraat, Blekerijstraat en parking Deprez. Het verschuiven van de zones zou maand per maand verschillen, wat voor de nodige verwarring zou kunnen zorgen bij de bezoeker. Daarom oordeelden het marktcomité en het Lokaal Bestuur Torhout dat het integraal verhuizen en samenhouden van de woensdagmarkt een betere optie is.

Aangezien de Industrielaan vanaf 22 september een doodlopende straat wordt door de wegenwerken aan de Noordlaan, biedt dit een opportuniteit om de woensdagmarkt in de Industrielaan en op de parking van De Mast te organiseren.

De verplaatste markt zal doorgaan op de nieuwe locatie vanaf 22 september 2021 tot half juli 2022.