Wordt Timothy de meest gepassioneerde trucker van België?

Patrick Demarest

01/12/2021
Actua

Love2Truck gaat op zoek naar de meest gepassioneerde trucker van België. Daarvoor moeten truckers hun kandidatuur indienen, komt hun verhaal op de website Love2Truck – Truck Drivers with Passion terecht en dan kan gestemd worden. Na verschillende stemrondes wordt de winnaar bekend. Kandidatuurstelling kan tot 31 december. Torhoutenaar Timothy Van Rumst stelde zich alvast kandidaat. 

Timothy Van Rumst is 34 jaar oud en samenwonend met Stefanie Buyse. Samen hebben ze twee zoontjes: Jarno 2,5 jaar en Lyaz die 3 maand wordt op 8 december. Timothy is bijna 12 jaar chauffeur waarvan 10 jaar bij transport Gheeraert waar hij eerst twee jaar deeltijds aan de slag was.

Timothy: "Ik ben heel trots om vrachtwagenchauffeur te zijn. Een aantal jaren geleden ben ik dankzij mijn broer parttime gestart bij Gheeraert, naast mijn job in de horeca. De afwisseling sprak mij aan: de voorbije jaren heb ik ongeveer alles gedaan van transport: ADR, gas-containers, rijden met glas, met de kooiaap werken. De laatste drie jaar rij ik rond met glasbokken. Als je een veranda zet, kom ik je glas leveren."

"Ik ben kok van opleiding maar heb de garde ingeruild voor het stuur van mijn vrachtwagen. Ik vond de flexibiliteit fijn: ik wou drie dagen per week werken en dat ging prima bij Gheeraert. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om fulltime aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur. In tegenstelling tot een job in de horeca heb je je weekends vrij. Dat vind ik leuk want ik ben een familieman. In mijn job heb ik nu ook veel sociaal contact: Je komt eens een passant tegen en die mens vertelt zijn leven. Zo voel ik me soms weer een beetje cafébaas."


Stem gevraagd

"Naast trotse Torhoutenaar ben ik ook trotse vrachtwagenchauffeur, ik heb mij dan ook ingeschreven om verkozen te kunnen worden tot meest gepassioneerde trucker van België. Langs deze weg zou ik willen vragen of Torhout het zou zien zitten om mij, op zoek naar die titel, mee een duwtje in de rug te geven want er is natuurlijk veel concurrentie."

Lees meer over Timothy en stem via: Timothy Van Rumst – Love2Truck