Zo helder als glas

Patrick Demarest

29/01/2021
Bedrijf

Christophe Vanpoucke, Cleaning Vanpoucke, pakt op de facebook van zijn firma uit met een leuke valentijnswedstrijd: win een gratis poetsbeurt van de buitenzijde van je ramen! De winnaar wordt bekend gemaakt op 14 februari. Origineel en dus...klommen wij even de ladder op voor een babbel. 

Christophe Vanpoucke is 30 en afkomstig van Damme maar woont sinds 2014 samen met zijn vrouw en hun dochter in Torhout.

Waar staat Cleaning Vanpoucke voor?

Christophe: "Cleaning Vanpoucke is een schoonmaakbedrijf met de nadruk op het wassen van ramen, aan de buitenzijde en binnenzijde, voor particulieren en bedrijven. Daarnaast wassen wij ook nog rolluiken, zonnepanelen en dakoversteken en kuisen wij ook nog dakgoten uit. Alles waar je niet gemakkelijk aankan of geen tijd voor hebt, poetsen wij!"

Hoelang bestaat je bedrijf?

Christophe: "Mijn bedrijf is opgestart in augustus 2019 in bijberoep, naast mijn job als dakwerker. Ramen wassen is echt mijn ding en de droom om volledig zelfstandig te worden bleef kriebelen. Zo zette ik in juli 2020 de stap naar volledige zelfstandigheid."

 Wat is je ambitie met je bedrijf?

Christophe: "Veel klanten tevreden stellen met mooie, propere resultaten. Ik werk alleen en en dat is een sterke troef. Zo sta ik dicht bij de klant en is er altijd contact."

Zijn er nieuwe trends in jouw sector?

Christophe: "Ramen wassen met osmose is de nieuwste trend. Ik heb een osmosetoestel in mijn bezit om echt onbereikbare plaatsen te reinigen en uiteraard om de zonnepanelen mooi te doen blinken voor de zon."
Voor het poetsen van ramen werk ik graag op de oude traditionele manier. Als ik vertrek, ziet de klant onmiddellijk het resultaat.  Met osmose heb je dat niet: de ramen worden met osmosewater gewassen en afgespoeld en drogen dan vanzelf streep- en druppelvrij."

"De klant is uiteraard koning. Hij mag kiezen hoe zijn ramen worden gepoetst. Alles wat ik doe, gebeurt trouwens altijd in samenspraak met de klant."


Speelt corona een rol in jouw beroep?

Christophe: "Corona... speelt zeker en vast een rol in ons beroep maar ik denk dat dit overal zo is. Ik kan gelukkig blijven doorwerken want meestal zit ik buiten. Dat is voor ons het voornaamste."

"Maar ook ik mis de horeca en de kappers... want daar moet ik nu ook even geen ramen meer poetsen...Wat uiteraard te begrijpen valt."
"Ik werk dus verder op een traag en kalm ritme en ik hoop, voor iedereen en alles, dat alles terug rap normaal wordt."