Zwemmarathon laat 't Groot Hersberge sporten

Patrick Demarest

20/01/2023
jeugd sport

De Torhoutse zwemclub Thor, het Blue dolphin Diving team, de Sportraad en de Sportdienst zetten hun schouders onder de warmste zwemmarathon en geven zo de jongeren van 't Groot Hersberge de kans om nieuwe sporten te ontdekken.

De warmste zwemmarathon, een organisatie van de Sportdienst in samenwerking met de Torhoutse Zwemclub Thor, de duikvereniging Blue Dolphin Diving team en de Sportraad vond plaats op 24 november.

"Heel wat Torhoutse teams, zowel jongeren als volwassenen, competitieteams als recreatieve en ludieke teams, namen deel en gaven het beste van zichzelf tijdens deze aflossingsmarathon", beamen de voorzitters van de clubs en de Sportraad.

Stagiair Kimberly van de Sportdienst bereidde de activiteit voor, de verenigingen verzorgden de bar en de presentatie en maakten ook heel wat teams binnen hun club warm om deel te nemen.

De zwemmarathon bracht 476 euro op. Dit bedrag wordt geschonken aan 't Groot Hersberge.  't Groot Hersberge is een kleinschalige dienst van de vzw De Patio die werkt binnen de jeugdzorg.


"In overleg met vzw De Patio vinden we het belangrijk dat de centen besteed worden aan een sportief project", zegt schepen van sport, Rita Dewulf.


De jongeren zullen met dit bedrag een sportdag beleven in het sportcentrum Julien Saelens in Brugge. Daar kunnen ze kennis maken met heel wat nieuwe sporten: klimmen, fietsen op de wielerbaan, oriëntatielopen, een boksinitiatie,… Maar ook 'active gaming' in de Sportscube staat op het programma. Fietsen op rollen over berg en dal, met de VR-bril op hindernissen overbruggen, scoren met de bal op de geprojecteerde doelen zijn uitdagende sportspelen waar je zonder dat je het beseft stevig aan het sporten bent.

Keuze genoeg dus om er een unieke belevingsdag van te maken!