Parking zwembad wordt grondig gerenoveerd

Patrick Demarest

25/04/2017
Actua straat/wijk

PERSBERICHT

De parking zwembad is een druk gebruikte parking, op een 100 tal meter van het centrum van de stad Torhout. De Scholengemeenschap en de stedelijke infrastructuren zoals de sportinfrastructuur, de Academie, het OCMW en het stadskantoor zorgen ervoor dat deze parking optimaal zijn nut bewijst. Binnenkort krijgt de parking een groene make-over.

parkingenco (7)

Het stadsbestuur wenst de grijze uitstraling van de parking aan te pakken en de parkeergelegenheden in het groen in te bedden, als verlengstuk van het stadspark in de buurt. Het ontwerp werd opgestart vanuit volgende doelstellingen:

  • we wensen het aantal parkeerruimten maximaal te behouden
  • het nieuwe losliggende fietspad in de Industrielaan wordt doorgetrokken tot op de rotonde ter hoogte van de Fun
  • parkeren in het groen staat voorop
  • er wordt gezorgd voor een goede circulatie door de diverse verkeersstromen in de buurt in kaart te brengen. 

Uitbreiding met een fietsvriendelijke insteek

De heraangelegde parking zal ruimte bieden aan 178 voertuigen. Er zijn eveneens 2 plaatsen voor mindervaliden ingetekend. Er komt een laadpaal voor 2 elektrische voertuigen met 2 stelplaatsen. Fietsers zullen op een drietal plaatsen hun fiets kunnen stallen in overdekte nieuwe fietsstallingen: nabij Ten Walle, bij het zwembad en aan de ingang van de sportinfrastructuur. Ze bieden plaats aan 91 fietsen ten opzichte van 81 stuks vroeger.

Via een aaneenschakeling van trage verbindingen gelegen in de driehoek Aartrijkestraat, Karel de Goedelaan en Industrielaan kan de fietser tussen de diverse locaties doorfietsen op afzonderlijk aangelegde fietspaden in een groene omgeving.

Het nieuwe ontwerp biedt ook dezelfde mogelijkheden om grote activiteiten te laten doorgaan zoals de opstelling van sportevenementen als circusvoorstellingen.

Het kruispunt Bruggestraat / Karel de Goedelaan wordt sterk versmald met een afzonderlijke in- en uitrit voor de parking en geaccentueerd met rode fietspaden. De bushalte werd verschoven vanuit de Karel de Goedelaan naar de Bruggestraat en is eveneens vlot toegankelijk voor mindervaliden.

Parkeerregime blijft behouden

Het parkeerregime met blauwe zone blijft behouden op de kleine parking, de grote parking blijft vrij parkeren.

parkingenco (10)

Timing werken

De werken starten vanaf eind juni 2017 tot eind september 2017. De werken zullen opgesplitst worden in verschillende fasen, waarbij telkens een zone voor parkeren mogelijk blijft gedurende de werken.

De voorbereidende werken worden uitgevoerd door de stedelijke technische dienst wegen, de asfalteringswerken en rode fietspaden worden door een externe aannemer uitgevoerd.

Kostprijs voor deze werken bedraagt 258 558,25 € incl BTW.