Nieuw speelplein in Groenhove tegen de zomer

Patrick Demarest

27/02/2018
Actua jeugd

Torhoutse gezinnen kennen het speelplein bij het Groenhovebos als een ideale trekpleister voor een gezellige uitstap. Na jaren van intens gebruik dringt een grondige renovatie van het speelplein zich op. Samen met het nieuwe speelbos zal het vernieuwde speelplein zorgen voor heel wat extra recreatiemogelijkheden in Groenhove. Het Lokaal Bestuur Torhout investeert dit jaar 120.000 euro in nieuwe speel- en sporttoestellen voor Groenhove.

Aanbestedingsdossier

Het speelplein van Groenhove, gelegen op de hoek van de Bosdreef en de Torendreef, krijgt dit jaar een grondige opfrissingsbeurt. Na een inspraaktraject bij de adviesraden en een participatiemoment ter plaatse, maakte het Lokaal Bestuur Torhout een aanbestedingsdossier op voor het leveren van speel- en sporttoestellen. De offertes worden verwacht tegen uiterlijk 28 maart 2018. Duurzaamheid, speelwaarde, creativiteit en ecologie maken deel uit van de gunningscriteria.

Uniek speelplein

Het speelplein in Groenhove is één van de 18 wijkspeelpleinen in het beheer van het Lokaal Bestuur Torhout. Het speelplein is uniek aangezien het niet verbonden is aan één wijk.

"Om mensen ertoe aan te zetten er naartoe te wandelen, te fietsen of rijden, moet het dus voldoende aantrekkelijk gemaakt worden.", zegt schepen van jeugd Joost Cuvelier. Een avontuurlijke herinrichting met hellingen en klimbomen staan zeker op het verlanglijstje.

Gericht op verschillende doelgroepen

De herinrichting van het speelplein houdt rekening met verschillende doelgroepen. Zowel jonge gezinnen met kinderen van 2 tot 8 jaar, als zelfstandige kinderen tot 12 jaar zullen zich kunnen uitleven op de nieuwe toestellen.

Ook joggers die voor of na hun loopparcours even willen stretchen, kunnen gebruik maken van de nieuwe toestellen. 

Buurtbewoners lieten alvast weten fan te zijn van de kabelbaan, een groot speeltoestel als vervanger voor de boot, speciale schommels, klimmen & glijden en uiteraard picknicktafels. Sportievelingen kijken dan weer uit naar toestellen voor opdrukoefeningen, buik- en rugspieren, sprongoefeningen en klimmen & klauteren.