2 wielerwedstrijden tijdens de kermisweek

Patrick Demarest

13/07/2024
Actua

Op kermismaandag- en woensdag organiseert het lokaal bestuur, in samenwerking met wielerclub Rozenveld en de Koninklijke Veloclub Ichtegem Sportief, enkele wielerwedstrijden. Op maandag 19 juni vindt de 2e editie van de Funkoers plaats. Een topper voor alle (sportieve) Torhoutenaren. Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar, kijken we ook hoopvol uit naar de 2e editie van de Grote Prijs Stad Torhout op woensdag 21 augustus.

(Foto TSJ)


De Funkoers is een samenwerking tussen wielerclub Rozenveld en het lokaal bestuur. De Grote Prijs Stad Torhout kwam tot stand door KVC Ichtegem Sportief en het lokaal bestuur. De initiatieven worden ondersteund door de politiezone Kouter, vrijwilligers en seingevers en enkele trouwe sponsors.

Funkoers, 19 augustus om 19 uur

De deelnemers zijn enthousiaste Torhoutenaren en leden van Torhoutse sportclubs. Alle Torhoutse liefhebbers die op de fiets willen springen en geen wedstrijdvergunning hebben bij Wielersport Vlaanderen zijn welkom. Inschrijven kan nog via bjornmisseeuw@gmail.com. "De eerste editie van deze Funkoers was een schot in de roos. We rekenen dit jaar op evenveel enthousiasme van de renners en hun supporters", zegt voorzitter Patrick Vanbesien.

(Podium 2023)

Parcours

De wedstrijd bestaat uit rondes van ongeveer 2 kilometer en duurt ongeveer 1 uur. Start en aankomst zijn voorzien in de Bruggestraat, ter hoogte van de parking van het zwembad. Het parcours loopt langs de Sint-Jozefstraat, Hugo Verriestlaan, Brildam, Papebrugstraat, Viaductstraat, Stationsstraat, Conscienceplein, Spinneschoolstraat, Beerstraat en de Burg.

 

Grote Prijs Stad Torhout, 21 augustus om 14 uur

De wedstrijd wordt opnieuw gereden als interclubwedstrijd voor Elite 2 en U23. De totale afstand van de wedstrijd bedraagt 148,7 km in 11 ronden.

De renners starten ter hoogte van het Stadskantoor en rijden een aanloopstrook. Het officiële startpunt bevindt zich in de Keibergstraat, ter hoogte van de flitspaal. De aankomstlijn ligt in de Elisabethlaan, ter hoogte van het busperron. De renners zullen rond 17.30 uur finishen. Nieuw dit jaar is de passage langs de Markt in het centrum van Torhout, wat voor nog meer spektakel  en verwevenheid met de kermis zal zorgen.

Parcours

Parking stadskantoor Torhout, L Karel De Goedelaan, L Bruggestraat, R Sint-Jozefstraat,  L Keibergstraat, Keibergstraat OFFICIELE START (thv flitspaal),R Ventweg Zuid, R Ruitjesbosstraat,  L Ruitjesbosstraat , R Korenbloemstraat,  Veldegem, Korenbloemstraat,  Ruddervoorde, Bergenstraat, R Vrijgeweidestraat,  R Torhoutsestraat, Lichtervelde, Hogelaanstraat, Torhout ,  Ruddervoordestraat,  Tinnenburgstraat,  R Elisabethlaan, 1ste e doortocht aan de aankomstlijn…

Parcours ronde

Nog 10 ronden van 13,7 km over Elisabethlaan,  L Stationsstraat, R Conscienceplein,  L Hofstraat,  L Markt, R Nieuwstraat, RD Nieuwstraat,  R Oostendestraat,  L Burg,  RD Burg, Bruggestraat, RP  Sint-Jozefstraat, L Keibergstraat,  BEVOORRADING en WEGWERPZONE,  R Ventweg Zuid, R Ruitjesbosstraat,  L Ruitjesbosstraat, R Korenbloemstraat, Veldegem,  Korenbloemstraat, Ruddervoorde, Bergenstraat,  R Vrijgeweidestraat,  R Torhoutsestraat, Lichtervelde,  Hogelaanstraat,  Torhout, Ruddervoordestraat,  Tinnenburgstraat,  R Elisabethlaan, aankomstlijn…

Sterke wielrenners

Het deelnemersveld is al geruime tijd volzet en is ook dit jaar bijzonder sterk. De lijst bestaat uit de beste Belgische Continentale profteams, binnenlandse en buitenlandse clubteams. Ze verwachten 25 deelnemende teams aan de start.

Koers voor en met mensen

Het rennersdorp wordt zoals vorig jaar voorzien op de parking van het zwembad en is vrij toegankelijk voor iedereen. "We geven het officieuze startschot aan het Stadskantoor om 14 uur. Naast een sfeervol rennersdorp, hebben we nog wat voor het publiek in petto. In samenwerking met onze sponsor Gedimat-Tanghe verloten we enkele unieke wielertruitjes in de aankomstzone. De wedstrijd wordt samengevat op Focus & WTV in Sport West Extra", vertelt Peter Brackez, voorzitter van KVC Ichtegem Sportief vzw. "We hopen op mooi weer, veel renners en veel toeschouwers en supporters. Iedereen van harte welkom op 21 augustus in Torhout

 

Schepen van Sport Joost Cuvelier: "Ik kijk alweer uit naar twee topkoersen tijdens de kermisweek. Vorig jaar sprong ik zelf op de fiets voor de Funkoers. Ik zal zeker ook genieten van het supporteren in het rennersdorp tijdens de Grote Prijs."

Steun de koers via een VIP-arrangement

"Om het Wielerevenement "2de Grote Prijs Stad Torhout" financieel leefbaar te houden organiseren we een VIP-gebeuren op kermiswoensdag 21 augustus. Daarom bestaat de mogelijkheid om een VIP-arrangement aan te kopen voor het VIP-Café in de aankomstzone in de Elisabethlaan. Het VIP-Café is open van 14.30 tot 17.30 uur en wij voorzien er de nodige drank en hapjes. Een VIP-Cafékaart kost 55 euro, exclusief BTW .