21 mei Dag van het Kasteel

Patrick Demarest

20/05/2018
Actua horeca/toerisme

Op maandag 21 mei staat in Torhout alles in het teken van de kastelen, in  Kasteel Ravenhof kan je genieten van een dag vol 'verborgen verhalen'. In Kasteel d'Aertrycke kan de tuinliefhebber dan weer inspiratie op doen, want daar komt voor de 25ste keer de tuinbeurs Hof & Huis langs.

 

Pinkstermaandag - Verborgen verhalen in Kasteel Ravenhof

Op maandag 21 mei staan in Kasteel Ravenhof de kinderen centraal. Je kunt er samen met hen op zoek gaan naar 'verborgen verhalen' tijdens Kastelendag 2018!

Er staan tal van leuke doe-activiteiten op het programma. Een vertelster komt de geheimen van het kasteel vertellen en al varend op de slotgrachten ontdek je verborgen kantjes langs de waterkant. Een schilder komt een verborgen doek beschilderen en doorzichtige zeepbellen fleuren de mooiste tuin van Torhout op. Geblinddoekt ontdek je de geheimen van de bomen, en ook de dieren geven hun geheimen prijs tijdens een zoektocht.

Test ook de minigolf!

Je kan ook een balletje slaan op de instant minigolf. Centraal in het park worden 10 banen opgesteld waar je naar hartenlust de strijd kunt aangaan. Smaakt dit naar meer? Dat kan, want na deze passage in park Ravenhof verhuist alles naar het Kasteel van Wijnendale, waar je elke zondag in juli en augustus een balletje kunt komen slaan!

 Laatste kans om 'Opgezet Spel' te bezoeken!

21 mei is ook de laatste dag waarop je de tentoonstelling 'Opgezet Spel' kan bewonderen in Kasteel Ravenhof. De tentoonstelling toont een originele combinatie van opgezette dieren, de kunstwerken van An Demeyere en Torhouts en Vlaams aardewerk.

Het hele pinksterweekend - Hof & Huis

 

Ook in Kasteel d'Aertrycke kun je tijdens het pinksterweekend terecht. Daar komt voor de 25ste keer de tuinbeurs Hof & Huis langs. Hof & Huis is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een klassieker, een waar tuinfeest op het domein van Kasteel d’Aertrycke. Speciaal voor dit jubileum werd een mooi en gezellig programma samengesteld: kookdemo’s, heerlijke voeding, schapendemonstraties, probeer een elektrische fiets uit, ontdek de lokale voeding van de regionale voedingsproducenten, etc.