Aanmelden bij het onthaal

Patrick Demarest

26/04/2023
Actua

Torhoutvandaag zal maandelijks een stadsdienst voorstellen. Starten doen we met ‘het onthaal', de gatekeeper van het stadskantoor. "Aanmelden bij het onthaal", staat er op de glazen draaideur. Vier dames staan klaar om alle bezoekers verder te begeleiden: Heidi, Joline, Frouke en Anouck. Diensthoofd is Charlotte Aneca die ook aan het hoofd van de dienst Communicatie staat.

(V.l.n.r.: Anouck, Joline, Frouke en Heidi)

Wat is de taak van het onthaal?

Charlotte: “Bij het onthaal staat dienstverlening centraal. En liefst met een glimlach! Hoofdtaak is om de mensen een correct antwoord te geven op hun vraag, verder te helpen met een afspraak of te zorgen voor een doorverwijzing voor verdere opvolging. Het onthaal gebeurt zowel fysiek aan de balie in het Stadskantoor als telefonisch."


Overzicht algemene taken

De taken van een onthaalmedewerker beperken zich niet tot het puur fysiek en telefonisch onthaal. Tussendoor zorgt het team voor de organisatie van de stadsrecepties, huwelijksjubilea, het onthaal van de nieuwe inwoners, de bebloemingswedstrijd tijdens de zomer, de verkoop van Torhoutbonnen en de afhandeling van een aantal producten voor de dienst Burgerzaken. Ze doen ook aanpassingen aan de website, versturen de wekelijkse nieuwsbrief, houden de voorraad van het briefpapier bij, handelen de verloren voorwerpen af en staan in voor heel wat andere losse opdrachten.


Goed werkend team

"De vier dames van het onthaalteam zijn goed op elkaar afgestemd en kunnen het goed vinden met elkaar. Iedereen heeft naast de onthaaltaken ook nog zijn eigen taken en verantwoordelijkheden waarbij de andere teamleden dan back-up zijn."


Er zijn een aantal mensen met pensioen gegaan. Mogen we zeggen dat de dienst helemaal vernieuwd is qua personeel?

“Het onthaalteam bestaat nog niet lang in de huidige bezetting. Greta, Ivette, Lieve en Mirjam gaven na hun pensionering de fakkel door. Anouck vervoegt het team sinds november vorig jaar, Frouke kwam begin februari in dienst. We spreken dus over een vrij recent team dat heel veel goesting heeft om de Torhoutenaars wegwijs te maken in het volledige aanbod aan diensten."