AZ Sint-Rembert verwent patiënten op de Dag tegen Kanker

Patrick Demarest

15/10/2016
Actua

Elke derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. AZ Sint-Rembert neemt actief deel aan de Dag tegen Kanker op 20 oktober 2016. Het ziekenhuis biedt een programma aan waar zowel zijn interne als externe patiënten kunnen aan deelnemen.  Omdat het werkwoord ‘genieten’ dan uitdrukkelijk centraal staat verwent het Torhoutse ziekenhuis kankerpatiënten door met hen naar het Diocesaan Centrum in Groenhove bos te trekken waar zij eerst ontvangen worden met een aperitiefje gevolgd door een gezonde maaltijd. De hele namiddag worden Workshops georganiseerd: bloemschikken, visagie- kleur- en stijladvies, hoe maak je een pompoenlantaarn? en een workshop ritmische muziek met djembé.
De organisatie van deze Dag tegen Kanker is volledig in handen van het team oncologisch dagziekenhuis van AZ Sint-Rembert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“ Naast het externe programma zullen we die dag ook in het ziekenhuis de nodige extra aandacht schenken aan het medeleven en de verbondenheid met kankerpatiënten. In het ziekenhuis zal een informatiestand staan waar ook de gekende gele lintjes als symbool worden opgespeld. Een klein lintje, maar een groot gebaar t.o.v. de vele kankerpatiënten die wij bijstaan “ zegt Johan Catteeuw, hoofdverpleegkundige oncologisch dagziekenhuis en zorgcoördinator oncologie.