Bestel gratis een boom of een struikpakket

Patrick Demarest

21/12/2023
Actua

Een boom planten is voor iedereen een zaadje voor een groenere toekomst planten! Het lokaal bestuur wil inzetten op een groenere stad waar het gezellig verblijven is. Want een groene stad is een levende stad! Daarom delen ze ook dit jaar 100 gratis laagstambomen en 100 gratis pakketten van drie kleinfruitstruiken uit voor alle Torhoutenaren.

  

Bomen zijn van levensbelang. Ze verkoelen de stad en bieden schaduw tijdens warme zomerdagen, ze nemen heel wat regenwater op en verbeteren de luchtkwaliteit. Ze zijn dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook een positief effect op onze gezondheid.


Schepen van Natuur en Groen, Elsie Desmet: "Als lokaal bestuur zijn we altijd op zoek naar geschikte groeiplaatsen in de openbare ruimte. Toch neemt het aantal bomen in de stad slechts langzaamaan toe. Een voldoende grote doorgroeiruimte is belangrijk om de bomen tot volle bloei te laten komen. Bomen die op particuliere grond geplant worden, hebben vaak meer ruimte, staan verder af van wegen of bebouwing waardoor ze beter kunnen groeien en langer blijven leven. Daardoor is bij de vergroening van de stad extra opbrengst te boeken op privéterreinen."

Bestel gratis je boompje of struikpakket

" Vorige jaren boden we 100 zomereiken, 100 lijsterbessen, 100 zwarte elzen, 50 winterlinden, 50 veldesdoorns en twee keer 100 pakketten van bijenvriendelijke struiken aan. Omdat het een groot succes was, willen we ook dit jaar de actie laten doorgaan."


Het lokaal bestuur stelt dit jaar 100 gratis Santana laagstam appelbomen ter beschikking. Heb je meer zin in lekkere bessen? We bieden ook 100 gratis kleinfruitpakketten van drie stuks (aalbes, stekelbes en herfstframboos) aan.


Geïnteresseerd? Reserveer je boompje of struiken via www.torhout.be/aanvraag-groenpakket of via 050 21 38 41. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt. Bestel maximum één boom of pakket struiken per adres.

Je bestelde boom of struikenpakket kan je op zaterdag 27 januari tussen 10 en 12 uur op de parking van het Stadskantoor (Aartrijkestraat 11/b) afhalen.


"Bomen en bijen zijn van levensbelang. En daar kan jij jouw steentje toe bijdragen. Dit jaar kiezen we voor een laagstammige appelboom en kleinfruit voor een overheerlijke snoephaag in jouw tuin. Wist je dat 1 boom de schadelijke uitstoot verwerkt van maar liefst 10.000 autokilometers en het werk doet van 10 airco's tijdens warme dagen? Daarnaast houdt 1 boom gemakkelijk 8000 liter water vast en zorgen bomen voor minder stress, verhoogde concentratie, meer creativiteit en een betere gezondheid. Twijfel dus niet en bestel snel jouw enige, echte appelboom of heerlijk kleinfruitpakket!", zegt Elsie Desmet.