Bestuursleden Rebelle gehuldigd

Patrick Demarest

12/06/2022
vereniging

Dit jaar werd Viva Svv, nu Rebelle, 100 jaar. Voor die gelegenheid werden enkele bestuursleden in de bloemetjes gezet.

Iftara Mohammad: "Ivette Tommeleyn is 83 jaar en zit al 67 jaar in Viva waarvan 28 jaar als bestuurslid en nog steeds helpt ze mee op activiteiten. Ook Ortrud Van Walleghem en onze voorzitster Diane Vanwynsberghe worden gehuldigd. Zij zijn een inspiratiebron van engagement, doorzettingsvermogen en kracht."

Speciaal hiervoor kwam ook Patrick Van Gheluwe, oud-parlementair en oud-burgemeester van Ledegem, naar Torhout om hen in de bloemetjes te zetten. Diane heeft 12 jaar voor hem gewerkt toen hij gedeputeerde was voor West-Vlaanderen."

Gelijke kansen

"Rebelle is een vereniging van en voor vrouwen en heeft al een hele weg afgelegd sinds 1922. We werken mee aan een samenleving waarin vrouwen zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en gelijke kansen hebben in alle aspecten van hun leven.  In Torhout zijn wij mede-initiatiefnemer en organisator van het Zomerlezen en de Huiswerkbegeleiding Torhout. Ondertussen hebben we een creatieve werking waarbij het gezellig samenkomen, wordt gecombineerd met engagement door het haken van mutsen voor kankerpatiĆ«nten en alopecia en is er aandacht voor menstruatie armoede."