Bewoners mogen meedenken over groene ruimte in Don Bosco

Patrick Demarest

25/03/2021
Actua straat/wijk

Ook in Don Bosco zet het lokaal bestuur volop in op het creëren van extra beleving. Naast de extra picknickbanken en de installatie van een barbecuezone gaat men in Don Bosco aan de slag met de groene ruimte. Vandaar een warme oproep naar alle inwoners om samen met het lokaal bestuur mee te dromen over het ontwerp.

(Foto EVT)

Een heerlijk lentezonnetje doet het bij iedereen kriebelen. Wie verlangt er niet naar een gezellig samenzijn rond een barbecue? Sinds vorig jaar bakenden ze in Torhout een groot aantal barbecuezones af. Het barbecueseizoen op het openbaar domein in Torhout zou normaal lopen van 1 april tot 1 oktober. Door de huidige coronacijfers is dit uiteraard niet het geval. De borden hiervoor werden wel al overal in Torhout geplaatst. In elk geval zal het barbecueseizoen van start gaan samen met de opening van de horeca.

"Ondertussen wil men met Torhout Groent volop inzetten op de groene beleving in de wijk Don Bosco. Binnenkort gaan we samen met onze landschapsarchitect aan de slag. Hiervoor horen we graag van jou wat belangrijk is en behouden moet blijven en welke zaken zeker aangepakt moeten worden in de groene ruimte", zegt Elsie Desmet, schepen van natuur en groen.    

"Alle inwoners van Don Bosco krijgen binnenkort een korte enquête in de bus. Na het invullen mag deze in de zwarte brievenbus op het Don Boscoplein gepost worden. De enquête kan je ook digitaal invullen. Dit kan dit via www.torhout.be/wijkdromen-in-don-bosco. Op basis van deze bevraging zal een eerste voorstel gedaan worden. Dit voorstel wordt in juni met de bewoners van de wijk besproken tijdens een coronaproof activiteit."

"In juni willen we dan een eerste terugkoppelingsmoment met de bewoners van de wijk organiseren."