Bib verwent bezoekers op 9 oktober

Patrick Demarest

05/10/2021
Cultuur

Op zaterdagvoormiddag 9 oktober van 9 tot 12 uur zet de bibliotheek van Torhout zijn deuren voor je open. Jong en oud worden verwend met tal van activiteiten. De moeite dus om even langs te komen!

 

In de voormiddag wordt het startschot gegeven van De Leesjury, de vroegere Kinder- en Jeugdjury. Maar liefst 40 kinderen en jongeren zullen de komende maanden in zeven leeftijdsgroepen boeken lezen en bespreken. In april kiezen ze dan hun top drie.

Voor de kleintjes vanaf 2,5 jaar lezen Bart en Marleen om 10.30 uur voor uit het grappige prentenboek 'Sport is niks voor jou'! Luister- en knutselplezier verzekerd. De toegang is gratis.

Alle bezoekers, jong en oud, die op zaterdag 9 oktober iets ontlenen krijgen een leuke tas.

Ben je ouder dan 18 jaar en nog geen lid van de bib? Dan kan je gratis lid worden vanaf zaterdag 9 oktober tot en met zaterdag 16 oktober.

"Met de bib willen we een open huis zijn waar iedereen welkom is en op 9 oktober doen we daar een extraatje bij met gratis lidmaatschap en een leuke tas voor wie een boek ontleent. Kom gerust met je kleinsten voor het voorleesuurtje en stuur je leesbeest naar de Leesjury!  Een speciale dank aan de creatieve vrijwilligers die deze groepen begeleiden", zegt Lieselotte Denolf, schepen van cultuur.

Op zaterdag 9 oktober om 10.15 uur nodigen we je graag uit voor een persmoment.