Bibvolkstuintjes eerste laureaat in de wedstrijd Groene lente

Patrick Demarest

19/12/2015
Actua

officiële foto eerste laureaat en publieksprijs

Voor de 36ste keer organiseerde de Vereniging voor Openbaar Groen, de VVOG, dit jaar de actie Groene Lente. De bedoeling van deze wedstrijd is het openbaar groen en het vakmanschap van groendiensten, tuinaannemers en plantenkwekers te promoten.
Met het project de bibvolkstuintjes nam stad Torhout deel aan de wedstrijd Groene Gemeente, beste groenprojecten 2015. De volkstuintjes kregen bezoek van een professionele vakjury en werden  geselecteerd voor de Finale van de Groene Lente. Tijdens de Finale werden de beste realisaties uitvoerig toegelicht door de indieners van de verschillende projecten. Na afloop kregen de aanwezigen de kans om een publieksprijs toe te kennen aan het project dat hen het meest had aangesproken.

officiële foto

Voor het wedstrijdgedeelte Groene Gemeente werden er maar liefst 34 projecten ingediend. De vier voorgestelde, unieke projecten tijdens de Finale waren: het Harmoniepark in Antwerpen, het begraafpark Sint-Amandus in Beernem, het speelbos stadsgroen Marionetten in Kortrijk en de Torhoutse bibvolkstuintjes. De bibvolkstuintjes werden eerste laureaat in de wedstrijd Groene Lente! Daarnaast kaapte het ook nog de publieksprijs weg! Tot slot kreeg Torhout nog een eervolle vermelding als "bijenvriendelijke gemeente 2015"!

verhoogde tafel