Bijenkast op stadskantoor

Patrick Demarest

11/06/2018
straat/wijk

De bijenwerkgroep van het Lokaal Bestuur Torhout plaatste op 8 juni  hun eerste bijenkast op het dak van het stadskantoor. Bijen hebben het niet gemakkelijk. Met deze actie willen ze de bij onder de aandacht brengen en mensen oproepen de bijen mee een duwtje in de rug te geven.

 

[caption id="attachment_19367" align="alignnone" width="720"] STADSBESTUURINSTALLEERT BIJENKAST OP DAK ADMINISTRATIEF CENTRUM[/caption]

Op 25 maart 2017 was het Vrij Land- en Tuinbouwinstituut, het VLTI, de place-to-be in Torhout! Op die stralende lentedag in maart ging de 5de West-Vlaamse Plantendag door rond en in de serres van de school; met als centrale thema 'meer bloemen voor bijen'.

Ter gelegenheid van deze Plantendag toverden leerlingen van 25 klassen uit Torhout en omgeving bijenkasten om in oogverblindende, prachtige, kleurrijke, aantrekkelijke, schitterende kunstwerken. De bijenkasten zijn intussen her en der in Vlaanderen te bewonderen. Eén ervan kreeg ook een vaste plek op het dak van het Torhoutse stadskantoor!