Bijna afscheid van Bernard

Patrick Demarest

17/05/2020
straat/wijk vereniging

Vandaag, 17 mei, stond normaal gezien een groots feest gepland bij de Torhoutse brandweer: de overdracht van postoverste van majoor Bernard Diopere naar kapitein Alain Crombez.  Officieel stapt Alain pas op 1 juni in  die functie want Bernard gaat op 31 mei met pensioen.

 

(Foto 2018: Zonecommandant Filiep Dekiere en Majoor Bernard Diopere kregen het gouden ereteken van Laureaat van de Arbeid.)

Bernard: "Jammer dat het feest niet kon doorgaan. Iedereen toch bedankt!
Na 46 jaar afscheid nemen van “mijn” korps, “mijn” mensen. Na 30 jaar postverantwoordelijkheid. Het genoegen was aan mijn kant. Het was een eer om de functie te mogen en kunnen uitvoeren en ten dienste te staan van mijn korps, en van de Torhoutse, Zedelgemse en Ichtegemse bevolking.
Ook als operationeel directeur binnen de brandweerzone kon ik mij de laatste 6 jaar uitleven en met mijn collega's iets unieks uitbouwen.  Bedankt daarvoor!
Binnen 14 dagen, op 31 mei neem ik definitief afscheid van het korps en is kapitein Crombez aan  zet. Dit na bijna 50 jaar “Diopere ‘s” aan het hoofd van het korps. Mijn vader, was immers ook 17 jaar postoverste !"

(Foro Barbara 2019)

Alain Crombez

Alain Crombez is 48 en woont in de Bollestraat in Torhout. "Beroepshalve werk ik voor de brandweer Zone 1. Mijn bureel is in Oostkamp maar omdat ik een controlerende functie heb werk ik, ook voor corona, meestal op locatie."
Alain is 28 jaar lid van de brandweer: 7 jaar Diksmuide en 21 jaar Torhout.

Gaat er veel veranderen voor Jou?

Alain: "Ik ga de leiding krijgen over de post en dat betekent meer administratie, vergaderen en aansturen. Ik zal dan nog  vier vijfden voor de Zone en een vijfde als postoverste werken.  Uiteraard blijf ik zelf ook actief als brandweerman. Daar verandert niets aan."