Boven De Wolken vraagt jouw aandacht

Patrick Demarest

24/11/2020
Actua

Vzw Boven De Wolken zet fotografen in op vrijwillige basis om baby’s te fotograferen die tijdens of kort na de bevalling komen te sterven. Dat zijn er ongeveer 800 per jaar. Door de coronapandemie konden alle activiteiten die geld genereren niet doorgaan. Daarom organiseert Boven De Wolken nu enkele acties.

Cindy Casteleyn geeft meer uitleg:

"Mag ik me even voorstellen. Ik ben Cindy Castelein, woonachtig samen met m’n gezin in Eernegem en ik ben 1 van de 170 vrijwillige fotografen die zich belangeloos inzet voor vzw Boven De Wolken. Boven De Wolken is actief over heel vlaanderen en ook in wallonië.

Onze vzw zet fotografen in op vrijwillige basis om baby’s te fotograferen die tijdens of kort na de bevalling helaas komen te sterven. Naast de fotografen zijn er ook nog talrijke administratieve vrijwilligers die helpen alles in goede banen te leiden.

Onze vzw is in 2016 in het leven geroepen door Sharon Geirnaert ( zelf sterrenmama) en Anneleen Fransen ( ex-vroedvrouw). Met hun ervaring wilden ze zoveel mogelijk andere ouders helpen die veel te snel afscheid moeten nemen van hun kindje.  Het lot heeft deze 2 top-madammen samen gebracht en zo kwam Boven De Wolken tot leven.

Deze beelden zijn voor de ouders van onschatbare waarde. Ook de shoot zelf is voor de ouders heel belangrijk. Er gebeurt zoveel meer dan enkel foto’s nemen van hun kindje. Ze krijgen een extra moment om hun kindje te vertroetelen, vast te nemen,… en dat leggen wij allemaal vast voor hen. De foto’s helpen hen bij het verwerken, hun kleintje te koesteren en bespreekbaar te maken met hun familie en vrienden. 

Om Boven De Wolken georganiseerd te houden hebben we natuurlijk ook centen nodig. We krijgen hier geen subsidies voor dus gaat alles via giften.

Ieder jaar blijven we groeien. We fotograferen ongeveer een 800 sterretjes per jaar.  Dat wil zeggen dat we niet alleen meer vrijwilligers nodig hebben maar ook meer centen.

Zoals bij zovele verenigingen treft Corona ook ons. Door corona kunnen er geen evenementen in elkaar gestoken worden die bedoeld waren om Boven De Wolken te steunen. We haalden voorbije jaren ook veel uit De Warmste Week van Studio Brussel waar we heel dankbaar voor zijn. Maar dit jaar gooit Studio Brussel het over een compleet andere boeg wat het voor ons veel moeilijker maakt. Dus door deze 2 combinaties samen missen we een hele pak centen dit jaar.

Dus zijn we zelf extra in actie moeten schieten om zelf voor de centen te zorgen.

Zo komen er heel binnenkort  talrijke acties.

De eerste die ik mag verklappen is onze veiling. Bedrijven, ondernemers, …. Kunnen ons steunen door ons iets waardevols te schenken die een minimum waarde heeft van 20€ de we dan vervolgens kunnen veilen. Het volledige bedrag gaat dan integraal naar Boven De Wolken.

Een tweede actie is bij Dreambaby te vinden. Dreambaby zal onze eigen ontworpen kerstkaartjes en de zeer gegeerde kerstballen verkopen voor ons. Deze zullen dus enkel daar te verkrijgen zijn.

https://www.dreambaby.be/e/nl/db/click-en-collect

https://www.dreambaby.be/e/nl/db

Er komen nog acties, maar deze blijven nog eventjes geheim. Deze zullen op tijd en stond de wereld in gestuurd worden.

Of dit allemaal voldoende zal zijn, wordt nog afwachten. We blijven in ieder geval niet bij de pakken zitten. Want we willen echt alles op alles zetten om alle ouders te blijven steunen die ons nodig hebben.

Je kan Boven De Wolken altijd op gelijk welk moment steunen door een gift te doen op onze website: https://www.bovendewolken.be